Hjemmelavet julepynt til årets hyggeligste tid

December er en måned fyldt med hygge, godter og samvær med familie og venner. Det er en tid, hvor man sætter tid af til at være sammen, og hvor der er masser af gode stunder og god stemning. Den rette julestemning kommer dog ikke helt af sig selv – der skal gerne pyntes lidt op for at hjælpe den på vej! Med personlig og hjemmelavet julepynt bliver det blot endnu hyggeligere, så læs med her og bliv inspireret!

Lav selv din pynt og dine dekorationer

hjemmelavet julepynt - dekoration m lysHos Creative Company har de helt styr på kreativitet og gør-det-selv i lange baner, og derfor er det naturligvis også det oplagte sted at gå på opdagelse, hvis du skal i gang med at kreere din egen julepynt!

Om du er til en fin juledekoration med rensdyr, som er holdt i sølv og hvid, eller om du er til en glitrende stjerne med lys i spiller ingen rolle, hos Creative Company kan du få alle materialerne til det, og så er der tilmed givet en udførlig beskrivelse af fremgangsmåden. På den måde kan alle være med, hvad end man er meget kreativ og er vant til at sidde og fifle med småt håndarbejde, eller man er nybegynder i feltet, men gerne vil lave noget smukt pynt selv.

Der er også masser af lysestager og glas til lys, man snildt kan lave derhjemme – for eksempel ved at bruge fine servietter med ens foretrukne print på! Også lysholderne, der skal pryde træet på den store aften, kan du lave selv og derved gøre dem ekstra personlige og sørge for, at de er lige nøjagtigt, som du helst vil have dem! Hvis du mangler en anderledes dekoration, kan du kaste dig ud i at lave et ”fyldt juletræ”, som består af en masse små rum, du selv kan fylde op med de dekorationer, du ønsker! Der er rig mulighed for selv at lave smukt julepynt, og det er en oplagt beskæftigelse til de kolde aftener op til jul!
Se udvalget her →

Hækl og strik de fineste ornamenter

strik en julesokHar du et godt greb om hæklepinden og flair for at nørkle med garn i forskellige farver og materialer, kan du også vælge at hækle dit eget julepynt!

På rito.dk er der et hav af idéer til hjemmelavet julepynt, som du kan sidde og hygge dig med at lave! For eksempel kan du selv strikke julesokkerne, som de søde børn skal have gaver i til jul, eller du kan lave en fin snemand, som kan hilse gæsterne velkommen, når de træder ind ad døren.

Også selve pynten til træet kan du snildt selv lave, og så kan du jo tilmed bruge decemberaftenerne på projektet! Hvis du er en rigtig haj til håndarbejde, kan du måske ligefrem lave en ”hæklejulekalender” ud af det! Hvis du laver et ornament til træet hver dag op til jul, har du til sidst en helt fornuftig samling, som kan pryde granen og skabe hygge og glæde derhjemme i stuen!

Du kan vælge lige nøjagtig de stykker pynt, du selv foretrækker – er du til små, søde peberkagemænd? Fine rensdyr med røde tude ligesom Rudolf? Eller måske de klassiske julekugler blot i en strikket udgave? Der er masser af muligheder, og når du laver pynten selv, kan du jo få det præcis, som du vil have det! Hvis du mangler mere inspiration, kan du købe en fin bog med masser af idéer til hjemmehæklet julepynt, eller du kan kigge forbi rito.dk og få masser af gode idéer!
Se udvalget her →

Personlige julekugler til træet

Personlige julekugler til træetHos Instaprint kan man få alverdens ting og sager med ens yndlingsbilleder eller en nøje udvalgt tekst på, og det gælder naturligvis også julepynt! Det er naturligvis ikke ligefrem hjemmelavet, men det kommer godt derhen af og er i hvert fald mindst lige så hyggeligt som hjemmelavet julepynt! For hvad er mere personligt og hyggeligt end en julekugle med et familiebillede på? Sådan en vil uden tvivl sprede glæde i det lille hjem, og der er med stor sandsynlighed flere, der vil stoppe op ved den personlige julekugle, ligesom Peter stopper op, hver gang han kommer forbi grenen med trommen på!

Du kan også investere i fine julehjerter med både billede og tekst på – det er både genialt til dit eget hjem og som julegave til dem, der står dig nært.

Ligeledes er det den perfekte vært- eller værtindegave til julens mange sammenkomster og julefrokoster. Med en personlig hilsen på den ene side og et dejligt billede på den anden, er det helt sikkert en gave lidt ud over det sædvanlige, og den vil uden tvivl blive husket i mange år frem!

Hvis du er på udkig efter et anderledes stykke julepynt, er det måske en idé med smukke snefnug i metal? På dem kan du også få dit eget tryk, så de bliver helt personlige og viser et godt minde, som varmer lidt ekstra i den kolde juletid! Muligheder er der nok af, og med personligt julepynt med print på går du altså ikke helt galt i byen! Kig blot her for at få mere inspiration!
Se udvalget her →

Lad børnene hjælpe til med hjemmelavet julepynt

Lav dit eget julepyntOgså familiens børn kan sagtens være med til at lave årets julepynt – og det behøver ikke kun være julestjerner og de gode, gamle, flettede julehjerter!

For eksempel kan man lave masser af fin pynt ud af perler, og dét vil børnene helt sikkert elske! Hvis man mangler idéer til julepynt af perler, kan man få en hel bog med opskrifter i, og ellers er det jo bare med at slippe fantasien løs!

På denne side kan du desuden finde masser af forslag til pynt, som børnene kan stå for – for eksempel pynt, der laves af papir, af ler eller af træ. Børnene kan også selv lave en fin, lille dør til nissen, som i december flytter ind i det lille hjem. De såkaldte ”nissedøre” er blevet meget populære, og der er bestemt intet i vejen for, at du og de kreative børn selv laver den ekstra, lille indgang til husets fornemste julegæst!

Vi håber du fik idéer til hjemmelavet julepynt. Nu er det bare med at komme i gang, hvis du skal nå at lave dit eget julepynt inden juleaften!

Find inspiration her →

Læs også om julepynt til juletræet og julepynt til vinduet.

Back to top button