Bedst mulig læring til børn

Vi holder sådan af de kære små børn. Og de fleste af os ved, hvor stor betydning det har, at de trives i folkeskolen. Og at de får den rette læring. Vi husker alle, hvad der motiverede os til at lære i barndommen, og hvad der hvert fald ikke gjorde. Ofte synes vi, at det som var sjovt, også var spændende. Én sjov ide til dine børn er disse sjove juleopgaver til børn.

Med en kærlig og engageret lærer, gik det ofte som en leg, mener mange. Hvor de fag, hvor vi følte undervisningen foregik med frygt, oftest ikke var lærerige. De fag, hvor vi ikke følte os trygge ved læreren samt uduelig til faget. Selv i dag må vi aldrig glemme vigtigheden i, at et barn er tryg, når det skal lære fagligheder. Vi må ikke slappe for meget af på det punkt, fordi den kyniske undervisning med slag selvfølgelig ligger langt tilbage i alle landets privat- og folkeskoler. Det må vi i hvert fald håbe og huske på.

Bedømmelse af børns læring

Det er ubegribeligt, hvor meget børn måles og vejes angående deres fagligheder i de forskellige fag hele tiden. De blevet så ofte bedømt, hvor de står rent fagligt i forhold til det landsgennemsnitlige og i forhold til målinger af, hvor børnene bør være i forhold til alder og klassetrin. Mange synes også, at det er vældig godt. De finder det glædeligt at kunne følge med i deres barns indlæring samt trivsel. De synes kun, det viser et styks flot og grundigt arbejde gjort af skolelærerne. Og ønsker ikke, at målingen af deres børns faglige indlæring skal vurderes, italesættes og vises mindre ofte.

Motiver dit barn til at lære

Det er med at få det at lære til at være sjovt eller hyggeligt. Med gode opgaver, vil dit barn finde det hyggeligt at sidde selv med det på værelset. De fleste børn vil også elske at sidde ved bordet i køkkenet eller i stuen, mens deres forældre ser med over skuldrene af, hvad de kan. Og hjælper dem selvfølgelig. Børn elsker at føle sig voksne. De føler sig modne og flittige, når de sidder synlige og laver lektier. De elsker at vise deres forældre resultater. Mindre sjovt synes de skolearbejde er, når det er særdeles svært for dem. Er du støttende og anerkendende step for step, lærer dit barn for resten af livet det naturlige i at lære, og det det kræver af tålmodighed og koncentration for at blive færdig. Snak med dine børn om, hvor fedt det er at have lært nye ting og klaret opgaver efter, at det har været en svær kamp.

Opgaver der passer til årstiderne

Med disse rigtige brugbare opgaver, vil dit barn helt sikkert finde det hyggeligt at lære. Børn er vilde med, at højtiderne bliver taget alvorligt. At der bliver gjort noget ud af dem. Det er både eventyrligt for dem med eventuelt jul og påske, men også at det giver tryghed for dem. At traditionerne bliver vedligeholdt, og at det de kender til, kommer til at ske. Det kan selvfølgelig variere fra barn til barn, og det skal ikke påstås, at alle børn er ens. På ingen måde. Se de fine juleopgaver til børn og påskeopgaver her. De er gratis, og i december vil dit barn have en opgave at løse hver dag frem til juleaften. Selvfølgelig er der forskel på faglige udfordringer og alder. Men opgaverne er inddelt i forskellige aldersgruppe. 4-5, 5-6 og 6-7 år eksempelvis. Rigtig god fornøjelse.

Back to top button