Julegave til far

Der er mange gode grunde til at vise din far, hvor meget du elsker ham. Det behøver du naturligvis ikke en helligdag for at kunne vise, men det er ofte her mange vælger, at forkæle deres forældre med gode gaver. Specielt i forbindelse med julen. Det kan dog være svært lige at finde den helt rette julegave til far.

Derfor finder du herunder, længere nede, nogle gode ideer, som du kan bruge som inspiration i din søgen på en julegave til din far.

Mænd er notorisk svære at købe gaver til. Enten ønsker de sig ikke noget, eller også skal det være en top-tunet undervandsbåd, en jagtrejse til Sydafrika eller dimser og dingenoter til motorcyklen, som kan være svært at matche for stort set alle pengepunge.

Det behøver dog ikke være en dyr fornøjelse at købe en god julegave til far, og du behøver ligeledes heller ikke hæve hele din børneopsparing, for at få råd til at lægge pakker under træet. Derfor finder du også her nogle tidløse gaver til gode julegaver til din far.

Her kan du selvfølgelig også finde inspiration, hvis du ønsker at give en gave til andre mænd i dit liv, som ligeledes fortjener en betænksom julegave. Kunsten at give en god gave behøver nemlig ikke være mere kompliceret end som så.

En god tommelfingerregel er at bide mærke i detaljerne hos dem, du køber en gave til, men også detaljen i den gave, som du ønsker at give dem. Det er nemlig let for modtageren at mærke, om en gave er givet med omtanke og kærlighed. Dyre gaver er derfor heller ikke lig med gode gaver, men det er betænksomme gaver givet med kærlighed derimod.

Læs med i guiden herunder og find den bedste julegave til far.


Indholdsfortegnelse

Oplevelser til far i julegave

Oplevelser til far i julegave

Oplevelser varer ikke længe i øjeblikket, men de varer med sikkerhed længere i din fars hukommelse og dermed er de en rigtig god gaveidé, hvis du gerne vil skille dig ud med gaverne under træet. Samtidigt har din far ligeledes noget at glæde sig til, selv når juleaften er ovre og gaverne er pakket ud.

Du kan enten give ham en oplevelse, som han kan prøve kræfter med selv eller du kan give ham et gavekort til en oplevelse, som I kan dele sammen. At give en oplevelse behøver naturligvis ikke være i form af et gavekort, men der findes mange bokse med gavekort til fede oplevelser.

Hvis du har tiden, overskuddet og økonomien til det, kan du da også stable din egen oplevelsesboks på benene. Det er ikke særligt svært. Tag altid udgangspunkt i din fars egne interesser og dem kender du sandsynligvis allerede til. Så kan du næsten ikke ramme forkert, når du skal vælge en oplevelse som julegave til far.

Hvis han er vild med fodbold, kan du eksempelvis købe et par billetter til kampen med hans yndlingshold, et tørklæde han kan tage med på stadion og et klippekort til øl inden kampen. Hvis han er vild med musik, er koncertbilletter, en CD og merchandise altid en god gaveidé. Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af oplevelsen, kan du vedlægge en ekstra billet, så han kan tage dig eller en ven med sig og dermed gøre oplevelsen endnu mere speciel.

Leder du efter gaver til ”rigtige mænd”, så kan oplevelser som en tur i F16-simulator eller at komme ud og køre i en dyr luksusbil være den optimale oplevelse, som man ikke får mange sekundære chancer for at opleve.

Se udvalget her →


Gadgets julegaver til far

gadgets til far i julegave

Elsker din far også dimser og gadgets?

Her må det ultimative i så fald være drone. Dette er samtidigt en god gave, hvis I gerne vil bruge noget kvalitetstid sammen. Droner kommer i mange forskellige prisklasser og størrelser, så du behøver ikke bruge en formue på denne form for gave til din far, men der er stadigvæk tale om en relativt dyr gaveidé.

Din far kan tage flotte landskabsfilm med sin drone eller lære at lave seje tricks i luften. Han kan ligeledes filme familiefester, studentergilder, bryllupper, jagtture, offentlige begivenheder og meget mere fra et helt unikt perspektiv. I kan også helt lavpraktisk tage fede luft-selfies.

Hvis din far er glad for at gå på jagt, kan den også hjælpe ham med at spotte vildt fra luften, uden at dyret bemærker det. I kan også tage dronen med på jeres ferier for et anderledes indblik i jeres område. En drone er en sjov og anderledes julegave til far, der har alt og en kærlighed for elektronik og gadgets.

Hvis vi fortsætter i lidt samme boldgade som tidligere, er her endnu en god julegave til far, hvis han er glad for at pille ved elektronik og at optage sin færden. Igen er vi lidt i den dyre ende, men det lille og kompakte GoPro kamera er perfekt til din aktive far.

Elsker han at løbe lange strækninger gennem flot landskab, stå på ski eller snowboard ned ad kridhvide pister eller dykke blandt farverige fisk? Så bliver et GoPro hans bedste ven. Således kan han nemlig altid optage sine eventyr og se tilbage på dem eller dele dem med jer.

Der findes efterhånden mange forskellige modeller af GoPro, men fælles for dem er deres lille størrelse og at de kan fastspændes på tøj eller hovedet, så det altid er med. Det kræver derfor ikke rigtig nogen aktiv indsats at få lækker footage i kassen. Dette er en god julegave til din aktive far, der elsker fart og spænding og gode minder, som han i mange år kan se tilbage på.

Se udvalget her →


Underbukser

underbukser

At være moderigtig kræver naturligvis, at man er klædt rigtigt på fra inderst til yderst – Og hvilken mand kan ikke bruge et skud kulør til undertøjsskuffen?

Det er ikke alle mænd, der tænker over, hvilket undertøj de bærer under sine ellers smarte bukser i hverdagen, men det er også en fejl. Bed far smide de gamle, slidte og forvaskede underbukser væk og forkæl ham i stedet med et par nye, som giver ham et smil på læben. Det rigtige undertøj kan gøre underværker for den daglige komfort og selvtilliden, så på trods af, at det ikke just er noget, der bliver fremvist til hele verden, kan det rigtige undertøj gøre en verden til forskel for den, som bærer det.

Underbukser er derfor en god og med sikkerhed brugbar julegave til far. Her er der rig mulighed for at vælge mange forskellige modeller, farver og mønstre, der gør oplevelsen ved at klæde sig på om morgenen en smule mere festlig. Der er et væld af anerkendte mærker på markedet, hvis far trænger til lidt ekstra forkælelse.

Se udvalget her →


Gode dufte i julegave

Gode dufte i julegave

Det er de færreste mænd, der gider tage sig tid til at udvælge den perfekte duft til enhver lejlighed, men så er din far jo heldig, at han har dig, som netop leder efter den perfekte julegaveidé. En duft er nemlig med sikkerhed en god gaveidé, for hvem kan ikke lide at dufte dejligt?

Om din far er til eau de toilette eller parfume, ved kun du – Og markedet for herredufte er stort. Hvis ikke din far er til deciderede parfumer, kan du også forkæle ham med en lækker og velduftende deodorant. Uanset hvad, så er det en kanon julegave til far og er nærmest en sikker vinder hver gang.

Der findes mange forskellige mærker og nuancer, og alle bryder sig selvsagt ikke om enhver duft. Du kan spørge din far, hvilke dufte han bruger i dag eller taget et kig i hans toiletskab – Eller spørg din mor.

Hvis du gerne vil have lidt kyndige råd og vejledninger, er du selvfølgelig velkommen til at gå på opdagelse i udvalget og finde den duft, du tror din far bliver gladest for. Det er nemmest at foretage et sådant køb i en fysisk butik, således kan du også få hjælp af butikkens ansatte. De har typisk et rigtigt godt overblik over, hvad der sælger og til hvilken aldersgruppe de forskellige dufte henvender sig mest.

Se udvalget her →


Vinsmagninger eller ølsmagninger

Vinsmagninger eller ølsmagninger

Hvis vi holder os lidt i samme boldgade som førnævnte, kan du tage far under armen og slæbe ham med til en ølsmagning. Der holdes jævnligt sådanne arrangementer på bryggerier og pubs rundt i hele landet, så I kan med sikkerhed finde et sted i jeres lokalområde at nyde nogle lækre specialøl. En skøn julegave til far, som både du og han kan nyde sammen.

Hvis ikke din far er så meget til øl, findes der naturligvis også smagninger af rom, whisky, gin eller vin. Det er en spændende og smagfuld oplevelse for entusiasten, kenderen eller bare den nysgerrige, der elsker at udvide sin horisont og udfordre sine smagsløg med nye toner og nuancer.

Fordelen ved at deltage ved en professionel vinsmagning eller ølsmagning er, at det er tilladt at stille alle de spørgsmål man vil og at man samtidigt er i kyndige hænder

Se udvalget her →


Gavekurv

Gavekurv

Har din far alt eller kan han bare godt lide lidt af hvert? Så er her endnu en oplagt julegaveide til farmand.

En gavekurv er nemlig med sikkerhed en god julegave til ham. Her kan du nemlig helt selv håndplukke alle hans favoritter fra specialøl til nødder, slik og chokolade, te eller alkohol. Hvis ikke du kan bestemme dig for en enkelt slags, kan du købe et udvalg af små rejsestørrelser, så han kan finde sin favorit. Så kan han jo altid ønske sig en større størrelse næste jul.

I kurven kan du også lægge en god film eller en CD. Gavekurven er en rigtig god gave, fordi den kan blive ligeså personlig, som du ønsker den skal være. Du kender trods alt din far temmelig godt, og derfor ved du sikkert også, hvad han er helt vild med. Så elsker han saltlakridser og chokolade med nødder, kan du vedlægge dem. For at gøre denne form for julegave ekstra personlig, kan du også lægge nogle billeder af jer og jeres oplevelser sammen heri.

Se udvalget her →


Træningsudstyr til den aktive far

Træningsudstyr til den aktive far

Går din far op i at holde sig fit for fight, så er træningsudstyr en sikker vinder. Måske har han allerede et kort til træningscenteret?

Så kan du investere i en julegave til far bestående af nye træningsbukser- og trøjer, som han kan bruge, når han træner. Man kan næppe have for meget træningstøj i skabet. Hvis han i stedet træner hjemme, er en ribbe til pull-ups, en måtte til udstrækning eller en maskine til at træne mavemuskler på måske noget for din far, så han kan tilføje noget mere variation til træningen.

Hvis ikke din far er typen, der træner styrketræning, men derimod ynder at løbe sig en lang tur, kan et smartwatch være en god gave.

Cykler han, findes der mange gode cykelcomputere på markedet, som kan give træningen et spark bagi og gøre ham endnu mere effektiv.

Hvis din far dyrker en mere specifik sport, som roning, golf eller tennis, kan du selvfølgelig vælge at købe noget træningsudstyr, som egner sig til netop den sport han dyrker. Det udviser også omtanke og forståelse for, at du kender ham og hans sportslige interesser.

Se udvalget her →


Barbergrej

Barbergrej

Hvem elsker ikke en perfekt barbering?

Skægget og hvordan man som mand tager sig ud, betyder for de fleste meget. Derfor er barbergrej en rigtig god julegave til far, som gerne vil tage sig bedst muligt ud. At holde sin hud ung og skøn er ikke blot forbeholdt kvinder. Faktisk kommer der flere og flere hudplejeserier på markedet, som er målrettet mænd, som du kan supplere barberingsrutinen med. Traditionelt barbergrej er atter kommet på mode, så dette er en oplagt gaveidé til manden, der gerne vil opretholde en sofistikeret personlig hygiejne.

Køb desuden din far en god scrub, en fugtighedscreme eller en aftershave til jul, som han kan bruge efter endt barbering for et endnu flottere resultat. Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det, kan du forære ham en komplet gaveæske og/eller en dertilhørende toilettaske, så han også kan have det med på farten. Hvis du er lidt i tvivl om, hvilken hudtype eller hvilket behov, din far har, kan du enten spørge ham eller hente professionel hjælp hos en barber, der er vant til at arbejde med netop dette.

Du kan også give din far et gavekort til en professionel barbershop, hvor han rigtig kan blive forkælet af en rigtig barber. Dette er især en god løsning, hvis din far har et stort skæg, som kræver megen pleje.

Denne type af gaver til far er bestemt noget, som ikke alle forventer og kan bringe et ekstra smil til julegaveræset.

Se udvalget her →


En god flaske

en god flaske whisky

Hvis din far også kaster sin kærlighed på de finere ting i livet, kan du altid forkæle ham med en god flaske rom eller whisky. Den mørke alkohol sender måske tankerne afsted mod onde superskurkes favoritdrik. Så hvis du har lyst til at sende lidt 007-vibes under juletræet til far, kan du købe ham en god flaske mørk alkohol. Udvalget er på internettet rigtigt stort, så her er det et godt sted at lede, hvis du nogenlunde ved hvad han er til. Hvis du trænger til lidt vejledning og rådgivning, kan du gå i en vinforhandler og spørge, hvad de har på lager.

Markedet er uendeligt stort, så der skal med sikkerhed nok være nogle gode julegaveideer til far blandt udvalget af disse alkoholer.

Se udvalget her →


DIY julegave til far

DIY julegave til far

Julen kan være en dyr tid og for mange unge mennesker, er pengene knap. Det gælder såmænd også for mange voksne mennesker, men det er der heldigvis gode råd for. Du kan nemlig lave din helt egen, unikke julegave til din far, som ingen fædre rundt om i landet får. Hvis din far læser mange bøger, kan du lave et lækkert bogmærke i læder til ham.

Tager han ikke på arbejde uden sin morgenkaffe, kan du dekorere et krus eller en termokop, som han kan have med på farten. Rejser han meget, kan du lave et kuffertmærke. Hvis du derimod selv er kreativ ud over det sædvanlige, kan du male ham et billede. Der er mange nemme ideer.

Nu vi snakker om billeder, er en personlig kalender en god og smuk julegave til far. De fleste fotografer tilbyder nemlig, at du kan lave en kalender med dine egne billeder. Der er også flere steder på internettet, du kan gøre dette. Du kan lave en vægkalender til hjemmet, en lommekalender til farten eller en bordkalender til kontoret. En ægte diy julegave til far.

Mulighederne er mange, så find jeres bedste billeder frem og lav far en personlig kalender til jul. Så er nytåret nemlig også lige om hjørnet, og han kan tage sin helt personlige og unikke kalender i brug lige med det samme. Så bliver det vist næppe bedre og du er sikker på, at en hjemmelavet julegave til far falder i god jord.

Hvis du mangler yderligere inspiration til, hvad du kan lave til din far, findes der rigtig mange sjove og gode guides på internettet, som du kan lade dig inspirere af.

Læs også: Julegaver til ham der har alt

Hvordan vælger jeg den perfekte julegave til far?

Der er næppe nogen, der kender din far så godt som dig. Selvom det kan være en udfordring at finde den rigtige gave, kan du berolige dig selv med, at uanset hvilken julegave du vælger til din far, skal den nok falde i god jord. Du har trods alt lagt timer og omtanke i den. Dog er du næppe hverken den første eller den sidste, der står over for udfordringen ved at købe den perfekte julegave til far.

Hvis du vil gøre arbejdet lidt nemmere for dig selv, når du skal finde gaver til ham, kan du selvfølgelig starte med at spørge din far, om han mon har nogle julegaveønsker. Mænd er ofte simpelt anlagt, så måske er ønskelisten ikke alenlang, men om ikke andet kan du da få et par praj om, i hvilken retning du skal gå. Du ved formentligt også, hvilke interesser din far har, hvilken type af duft han kan lide, om han er til rom eller whisky, om han træner eller hellere ser en god film og meget andet. Allerede her er du godt på vej mht. juleønsker til din far.

Ønsker din far sig en julegave, der måske er i den dyre ende af hvad dit budget tillader? Så kan du enten vælge at lave din julegave selv, give et gavekort som tilskud eller måske har du nogle søskende, du kan slå dig sammen med om at give den perfekte julegave til jeres far?

Som nævnt i introduktionen, så behøver en gave ikke nødvendigvis være dyr, før den er god og kan sprede glæde. Derfor finder du blandt andet også her i guiden forslag til, hvordan du kan komme på billigere alternativer, personlige gaver og at lave dine egne gaver. Samværet er trods alt det vigtigste, specielt i juletiden.

Balancegangen mellem at finde noget rigtigt og noget personligt kan sommetider være en svær balancegang, og det kan endda også være en god idé at vige totalt fra ønskelisten, og derimod give en uventet gave, der er valgt med spontanitet og mavefornemmelse.

Der findes derfor intet facit for, hvordan du vælger den perfekte julegave til far. Det handler i høj grad om jeres forhold og forståelse for hinanden, men med oprigtig interesse og viden om din far og hans hobbyer, vaner og præferencer kommer du langt.

Back to top button