Adventsgaver

Juletid er gavetid – det kan de fleste blive enige om. De fleste finder stor glæde ved at se barnebarnet eller onklen pakke den gave op, som man har nøje indkøbt til ham eller hende. Ligeledes er det de færreste, der ikke selv sætter pris på at få en god gave eller to. Dog kan glæden ved den enkelte julegave godt drukne lidt i det gavebjerg, som mange sidder med den 24. december.

Heldigvis kan du tage glæderne lidt på forskud, og dele gaver ud til dem du holder af, allerede før selve juleaften sætter ind. Du kan forkæle hvem end du føler for gennem hele december måned, ved hver søndag at forære adventsgaver til dem, du gerne vil glæde lidt ekstra i den søde juletid.

Du kan forkæle med adventsgaver, uanset om det er til ham eller hende, om det er til barn eller voksen eller om det skal være de dyrt indkøbte gaver eller de små symbolske gaver. Herunder kommer vi med en masse gode ideer til adventsgaven.

Indholdsfortegnelse

Adventsgaver til ham

Adventsgaver til ham

Skal du ud og finde den perfekte gave til en mand, du gerne vil forkæle, er der masser af gode idéer til adventsgaver til ham. Dette gælder hvad end det er din mand, din far, din bror eller en helt fjerde, som har fortjent lidt ekstra i julen. Ligegyldigt hvilken type af mand, du vil købe gaver til, er der noget for ham.


Specialøl

SpecialølEn god idé til en hvilken som helst mand, der kan lide at nyde en øl i ny og næ er en adventsgave med specialøl. Her er udvalget kæmpestort, og du kan finde specialøl i alverdens nuancer og smage. Denne gave kan laves efter netop det budget, du ønsker. Vil du blot give en sød og symbolsk gave, kan du give en enkelt specialøl i adventsgave. Disse kan i visse supermarkeder findes til under 30 kr. Modsat kan du også kaste dig ud i en gavekurv proppet med diverse specialøl, hvis han skal forkæles med den helt store gave.
Se udvalget her →


Værktøj

Værktøj i gave

En anden mulighed for adventsgaver til en mand, er selvfølgelig et godt og solidt stykke værktøj. Her kan du vælge at give ham et stykke værktøj i god kvalitet, du ved, han står og mangler. Denne type gave kan du også gøre lidt sjov og personlig. Måske mener han ikke selv, at han mangler et godt stykke værktøj. Du kan derfor give ham gaven som en hentydning til, at nu må køkkenvasken gerne snart blive repareret eller listerne sat på døren. Forhåbentlig forstår han dit humoristiske tiltag og tager imod gaven med et smil.

Se udvalget her →


Vinsmagning

VinsmagningSkal manden forkæles ud over det sædvanlige, kan du give ham et gavekort til en vinsmagning. Her kan han få den ultimative vinoplevelse, hvor han både får lov at smage og lærer om diverse vine. Du kan eventuelt give ham gaven med dig selv som ledsager, så det bliver en oplevelse, I kan nyde sammen. Hvor end i landet du befinder dig, er der mulighed for vinsmagning nær dig.
Se udvalget her →


LÆS OGSÅ: 15 gode julegaver til ham

Adventsgaver til hende

Adventsgaver til hende

Er der en kvinde i din omgangskreds, som skal forkæles, findes der også et væld af gode adventsgaver til hende. Hvad end hun er til en sød snack eller noget pænt til hjemmet, skal det ikke blive svært at finde den perfekte gave.


Til den søde tand

Til den søde tandVed du, at modtageren af din gave har en sød tand, kan du let og problemfrit finde den perfekte gave til hende. Der findes lækre gaver med søde sager i alle afskygninger og prisklasser.

En sikker vinder er at gå ned i den nærmeste chokoladebutik. Her kan du købe en æske eller en kurv med forskellige blandede og lækre choklader, som kan nydes i juletiden.

Se udvalget her →


Ting til hjemmet

Ting til hjemmetEt andet hit, når man skal købe gaver til kvinder, er noget pænt, der kan stå i hjemmet. Hvad end det er noget fint design der blot er til pynt eller en vase hun kan bruge til blomster, er der noget for enhver smag. Mange steder kan du også købe lækre designervaser, som både tager sig godt ud med fine bloster i, men som også er pæne i sig selv, som pyntegenstand på reolen eller spisebordet.

Se udvalget her →


En oplevelse til hende

Oplevelsesgaver til hendeNaturligvis kan du også finde den perfekte oplevelsesgave til kvinden. Her kan et gavekort til en hyggelig brunch-tur være et godt bud. Du kan vælge at give et gavekort til to, så hun kan tage en god veninde med, eller du kan selv tage hende med på en restaurant, du synes er god, så I to kan få en hyggelig dag sammen.

Se udvalget her →


LÆS OGSÅ: 15 gode julegaver til hende

Adventsgaver til børn

Adventsgaver til børn

Specielt mange børn kan have svært med at vente helt til d. 24. med det store gaveræs. Derfor kan du være sikker på, at gaverne til advent falder i god jord hos stort set alle børn i de danske hjem.


Legetøj – LEGO

Legetøj – LEGOSkal man i legetøjsafdelingen, kan det være svært at finde ud af, hvad sønnen skal have og hvad datteren skal have. Måske skal det være lidt i samme kategori, men alligevel forskellige ting. Her er legetøj som LEGO altid en god idé. Det meste LEGO er sjovt til både drenge og piger, da deres fantasi kan få frit spil til, hvorledes det skal samles og leges med. Har du alligevel en pige, der er mere til det lyserøde og en dreng der er vild med Star Wars, er disse også til at finde i LEGO-sortimentet.

Se udvalget her →


Brætspil

BrætspilVil du finde en gave til børnene, som hele familien kan samles om de hyggelige december-aftener, kan et brætspil være en god idé. Mange brætspil er lavet, så de er sjove for hele familien. Det vil både sige børn i diverse aldersgrupper og voksne. Med et brætspil som adventsgave til børn, kan du holde hele familien samlet til hygge i juletiden.

Se udvalget her →


Gavekort til biografen

Gavekort til biografenEn tredje gaveide, når man skal købe adventsgaver til børn, er et gavekort til biografbilletter. Det er altid hyggeligt med en biograftur i de kolde og mørke vinterdage. Samtidig kan barnet selv være med inde over, hvilken film han eller hun gerne vil se, alt efter interesser og alder.

Se udvalget her →


Adventsgaver til kæresten

Adventsgaver til kæresten

Hvis du skal give en adventsgave til kæresten, skal du ikke være blind for at holde dig i det romantiske hjørne. Dette gælder hvad end det er en mand eller kvinde, du skal forkæle.


En oplevelse for 2

oplevelse for 2Her kan en god idé være at give en gave, hvor I to laver noget sammen. Det behøver ikke at være den dyre weekendtur eller et besøg på Michelin-restaurant, så længe det er prioriteret, at I laver noget sammen i kærlighedens ånd. Mange steder kan man købe oplevelsesgaver, hvor oplevelsen er skræddersyet til to personer. Disse findes i alverdens prisklasser, alt efter hvad man kunne tænke sig at lave sammen. Det kan altså både være et par timer på klatrebane hvis man er et sporty par, en dag i en lækker spa eller en hyggelig tur på café. Mulighederne er mange.

Se udvalget her →


En hjemmelavet personlig gave

personlig gaveHvis du ikke nødvendigvis skal spendere for mange penge på en adventsgave til kæresten, kan du nemt og billigt lave en god og personlig gave. Du kan vælge at få trykt et billede af jer, som kan proppes i en fin ramme, som din kæreste kan sætte et sted, hvor han eller hun tit får øje på det.

Det er også muligt at bestille tryk af et billede på diverse genstande. Det kan eksempelvis være en kop, din kæreste kan drikke morgenkaffe af hver dag, eller en hel fotobog, som I kan bladre i sammen og kigge på gode minder i har haft med hinanden.

Se udvalget her →


Smykker og accessories

smykkegaverEn sidste god idé, hvis kæresten skal forkæles til advent, kan være et smykke eller et ur. På den måde kan du give en gave til ham eller hende du holder af, som de kan gå med hver dag, og dermed blive mindet om dig og jeres kærlighed. Skal man hos urmageren eller guldsmedjen skal man selvfølgelig være opmærksom på, at gaverne godt kan løbe op i den dyre ende.

Se udvalget her →


Adventsgaver til forældre

Adventsgaver til forældre

Skal man finde gaver til sine forældre, er der også gode bud på, hvad man kan give som adventsgaver til voksne. Om end man selv er voksen eller barn, er der masser af muligheder, hvis du vil give dine forældre en hyggelig overraskelse i december måned.

Som forældre bliver man stort set altid glad for gaver fra sine børn. Dette er ligegyldigt hvad det har kostet, hvordan det ser ud eller hvor lang tid det har taget at lave eller skaffe.


DIY gaven

DIY julegaveEr gaven til forældre fra et barn, er der masser af kreative DIY-projekter, man kan gå i gang med. I hobbybutikker kan der købes lækre former for maling og papir i god kvalitet, som barnet ellers kan gå i gang med at male på. Afslutningsvis kan der købes en fin ramme, som det nymalede kunstværk kan sættes i. Så er det ellers klar til at blive pakket ind som gave og hængt op på væggen eller sat på skrivebordet på kontoret.


Familietur

FamilieturMåske er du selv voksen – og måske har du endda skænket dine forældre et par børnebørn, som de holder af at være i selskab med. En god gaveidé, når du skal forkæle dine forældre, kan derfor være at invitere dem med på en tur med hele familien. På den måde kan du slå to fluer med et smæk, og give en gave der både er til din mor og din far. Samtidig kan du lave en hyggelig familietur ud af det, hvor alle i familien – børn som voksne – er stimlet sammen. Hvad end I skal ud at spise eller en tur i teateret, skal denne gave nok falde i god jord hos forældrene.


En bog til de hyggelige aftentimer

En bog til de hyggelige aftentimerVil du gerne give dine forældre hver sin gave, som de kan hygge sig med i juletiden? Og skal beløbet ikke alt for højt op? Så kan du smutte ned i den nærmeste boghandler, og finde en bog til dem hver. Har de ikke bøger på ønskelisten, kan du spørge personalet, hvad der er et hit for tiden, eller gå efter denne måneds bestseller. Giver du bøger i adventsgaver til dine forældre, har de noget, de kan hygge sig med i december-tiden, når dagene bliver for kolde til at bevæge sig uden for hjemmets fire vægge.

Se udvalget her →


Adventsgaver til teenageren

Adventsgaver til teenageren

Generelt kan det blive noget af et projekt, når man skal finde en gave til en teenager. Dette gælder hvad end det er ved adventstid, til jul, til fødselsdag eller noget helt fjerde. Som regel ved de unge mennesker i denne alder, hvad de vil have – og bestemt også, hvad de ikke vil have. Der er dog alligevel et par bud på, hvad der kan falde i god jord, når du skal købe gaver til teenageren.


Koncertbilletter

KoncertbilletterMåske ved du, hvilken type musik han eller hun kan lide, eller specifikt hvilken kunster eller band, der er favoritten for tiden. Hold øje med, om disse holder koncert nær jer inden for nærmeste fremtid, og få fat på en billet eller to til netop denne koncert. Selvom koncertbilletter kan være dyre, findes der også mange mindre koncerter på de mindre spillesteder rundt omkring i landet, som ikke koster mere end et par hundrede kroner.


Modetøj

ModetøjMange teenagere går op i, hvad der er det nyeste nye inde for modebranchen. Diverse former for tøj, er derfor også en god gaveidé til de unge mennesker. Her bør man dog træde varsomt, og være sikker på, at det er netop den T-shirt eller den hue, man har købt, som er den helt rigtige. Måske står der allerede et specifikt stykke tøj på ønskelisten til den teenager, du skal købe gave til. Her kan du passende tage lidt af julegaveønskerne og benytte, hvis du vil finde gode adventsgaver til teenageren, så du er sikker på at ramme plet.

Se udvalget her →


Noget godt til ganen

Noget godt til ganenHar du svært ved at vurdere, hvad du skal købe som gave til teenageren, kan du altid få fat på nogle søde sager. Diverse former for slik eller chokolade, skal nok gå rent hjem hos de unge mennesker. Dette gælder hvad end det blot er en symbolsk gave med en pose med hans eller hendes yndlingsslik, eller om du går ud og indkøber den helt store gavekurv med lækre varer.

Se udvalget her →


Hvorfor får man adventsgaver?

Hvorfor får man adventsgaver?

Adventsgaver er noget man giver, til dem man gerne vil forkæle lidt ekstra gennem december måned. Typisk er det noget, forældre giver til børn, så de ikke springer i luften af spænding, inden den 24. december, hvor de bliver overdynget med gaver.

Nogle forældre vælger også at give en pakkekalender eller en julesok, hvor der hver dag bliver putter en lille gave i. Adventsgaven kan for mange være et lettere alternativ, da det kun er en enkelt dag om ugen, man skal have gaver klar. Til gengæld er disse også ofte en del større, end dem man ville putte i en julesok eller en pakkekalender.


Hvornår giver man adventsgaver?

Gaverne gives hver gang det er advent. Det vil sige den første, anden, tredje og fjerde søndag i advent. Første søndag i advent kan godt ligge i slutningen af november, mens fjerde søndag i advent kan falde efter juleaften. Dette svinger fra år til år.

Der er ikke nogen regler om, hvornår på dagen man giver sine adventsgaver. Hos mange familier bliver de forskellige adventssøndage gjort til dage der står i hyggens navn, og gaverne kan derfor gives hen over fælles morgenmad med familien eller til eftermiddagskaffen.

Giver man adventsgaver til andre end dem, man bor i husstand med, kan en hyggelig tradition være at mødes og udveksle gaver hver søndag i advent. På den måde får man også set hinanden lidt i julen.


Hvor stammer adventsgaver fra?

Ved adventstid markerer vi, at kirkeåret begynder på ny. Men i virkeligheden har adventsgaverne ingenting med denne tradition at gøre. Adventsgaverne er et udspring fra en helt anden gavetradition, der begyndte i Tyskland i starten af 1900-tallet.

Her skulle børnene hver aften i december putte deres sko i vindueskarmen, så julemanden kunne putte gaver i dem. Havde man været sød fik man små lækre ting, som eksempelvis slik, og havde man været slem, kunne der ligge et stykke kul i skoen morgenen efter.

Senere har denne tradition spredt sig til Danmark, men udgaven med julesokken eller pakkekalenderen er blevet mere kendt i vores land. Adventsgaver er derfor en ganske ny tradition, der formodentligt er opstået, for ikke at skulle give gaver til børnene hver eneste dag, men blot en gang om ugen.


Hvor meget skal jeg give for i adventsgave?

Ligesom med julegaver, fødselsdagsgaver og alle andre slags gaver, er der ikke nogen regel for, hvor stort et beløb du skal bruge, når du køber adventsgaver. Til og med er der heller ingen regel om, at du skal give adventsgaver. Det er blot en ekstra gaveidé, du kan føre til livs, hvis du har lyst.

Dermed er det helt op til dig, om du vil give små og symbolske gaver til advent, eller om du vil investere i de større gaver. Nogle mennesker vælger at give store adventsgaver, hvis de har en regel om at give små julegaver, men alligevel gerne vil forkæle lidt ekstra.Adventsgaver er dog typisk en del større end pakkekalendergaver, da de kun gives en gang om ugen. Typisk er de også mindre end julegaver, da mange helst vil give de helt store gaver på selveste juleaften.

Back to top button