Bamses julerejse

Efter adskillige år som en stor stjerne på tv fik alle danske børns yndlingsbamse sin helt egen julekalender. Kalenderen blev for første gang sendt på DR1 i 1996. Den er derefter blevet genudsendt i 1999, 2005 og en sidste gang i 2012 på børnekanalen Ramasjang.

Indholdsfortegnelse

Handling

Bamses julerejse er et klassisk juleeventyr for mange børn store som små. Kalenderen fokuserer på de tre venner Bamse, Kylling og Ælling, der drager afsted på en rejse til julemandens land. De skal prøve at redde julen, efter julemandens søn, drillenissen, har forsøgt at spolere den.

Under en af de daglige flyveture smider drillenissen sin fars sæk med til- og fra-kort, gavebånd og gavepapir ud fra kanen. Han er nemlig træt af at skulle bruge hele sin dag på at sidde og klippe papir og gavebånd i julemandens gaveværksted. De tre ting ender med at lande i hovedet på Bamse og hans venner.

Bamse får en sæk med alle kortene i hovedet, mens Kylling får gavepapiret i hovedet, og Ælling får en rulle bånd i hovedet. Uden de tre ting ville julemanden ikke kunne nå at lave alle børnenes julegaver inden juleaften. Så sammen beslutter de tre gode venner sig for at aflevere alle tingene tilbage igen. Dog vil drillenissen gøre alt, hvad han kan for at forhindre, at de når frem til julemanden i tide. Men til sidst når de frem, og til gengæld får de alle tre en tur i julemandens kane.

“Vi er på vej til dig, Julemand” – Sang fra Bamses Julerejse.

Medvirkende i Bamses julerejse

Bamse – Lars Bom: Bamse er en stor bamse, der er på størrelse med et menneske. Han blev opfundet i starten af 1980’erne. Og selvom det ikke var ham, der startede med at spille rollen, er det i dag Lars Bom, der befinder sig inde i den gule dragt.

Kylling – Brian Patterson: Den gule kylling er Bamses bedsteven. Han er kendt for sine kloge idéer og hans knap så elegante sprog. Brian Patterson har haft rollen som den menneskestore kylling helt fra begyndelsen.

Ælling – Joan Bentsen: Ælling har fået rollen som den irriterende lillesøsteren. Hun er den nyeste figur i Bamses verden, da hun først blev introduceret i starten af 1990’erne. Ælling spilles som altid af Joan Bentsen.

Drillenissen – Søren Hauch-Fausbøll: Det var oprindeligt Søren Hauch-Fausbøll, der spillede Bamse. Det var faktisk ham, der fandt på selve karakteren. Men i Bamses julerejse spiller han drillenissen, der vil gøre alt for at forhindre at Bamse og hans venner redder julen.

Luna – Alberte Winding: Luna er Bamse, Kylling og Ællings ven. Hun bor i sin frakke ude i skoven og er et af menneskene, der befinder sig i programmet. Hun spilles af Alberte Winding.

Aske – Aske Bentzon: Udover Luna er Bamse, Kylling og Ælling også gode venner med Aske. Aske er endnu et menneske, der er med i programmet. Han spilles af Aske Bentzon.

Se Bamses julerejse gratis online

Bamses julerejse er stadig en af de bedste julekalendere til de små. Hvis familien mangler en hyggelig serie at se hver dag i december, er den måske et kig værd. Alle 24 afsnit af julekalenderen kan ses online på Bonanza med et enkelt klik:  https://www.dr.dk/bonanza/serie/103/bamses-julerejse

Og hvis det er noget, som børnene synes er sjovt at se, er det måske en god idé at købe den på DVD, så de kan gense den hvert år. Den kan købes for kun 100 kr. på hjemmesiden Gucca: https://www.gucca.dk/bamses-julerejse-bamse-og-kylling-dvd-p7265

Sange fra Bamses julerejse

Udover at handlingen er fængende, så er der også en masse gode sange til børnene. Der er skrevet af komponisten Jan Rørdam og opført af de forskellige skuespillere.

– Julemand Gi’ En Tur
– Slut Med Klipperi
– Askes Hej Ho Sang
– Vi Er På Vej Til Dig Julemand
– Julen Er Død
– Santa Lucia
– Ska’ Vi Bytte Vores Huer?
– Hjemve
– Efterlysning
– Kanetur
– Nu Er Det Jul

(plus ekstra sange fra albummet)
– Rap Som En And
– Svend Herligs Bryllupssang
– Vuggevise For Ælling

Bedømmelse

Hvis du stadig skulle være i tvivl, om det er noget for familien, så kan det måske interessere dig at høre, at gennemsnits seeren har givet julekalenderen 7,2 stjerner ud af 10 på IMDb. Det er altså langt det fleste, der har givet den en god anmeldelse.

Back to top button