Julequiz – Hvad ved du egentlig om jul ?

En julequiz er perfekt underholdning til hele familien, når man venter på, at julegaverne må åbnes. Det er vigtigt, at en julequiz har en sværhedsgrad så hele familien kan være med.

Hvem fra Nissebanden har fødselsdag d. 18 december ?

Foto: DR
Correct! Wrong!

I hvilket land opfandt man det flettede julehjerte ?

Correct! Wrong!

I hvilket land holder man jul den 7. januar ?

Correct! Wrong!

Hvad hedder musikgruppen bag kæmpehittet "Last Christmas" fra 1986 ?

Correct! Wrong!

Hvor mange gange har vi haft "Hvid Jul" i Danmark siden 1900 ?

Correct! Wrong!

Hvilken julekalender er blevet sendt flest gange ?

Correct! Wrong!

Den store julequiz 2018
Pfft, du skal vist lige have læst lidt op på dine julekalenderviden...

Sådan, du har ganske godt styr på dine julekalendere

Tillykke! Du er en ægte julekalender-ekspert...

Share your Results:

Her på jul i Dannevang har vi lavet et eksempel på en julequiz til din familie. Du kan enten lave din egen julequiz eller kopiere denne julequiz. Hvis man ikke har så mange julegaver under træet, kan det være en god idé at stille spørgsmål fra denne julequiz mellem hver anden eller hver tredje julegave.

Julequiz – Tretten rigtige

1. I hvilket land opfandt man det flettede julehjerte? Danmark, Tyskland, England (Danmark er det rigtige svar)

2. Hvad hed julemanden oprindeligt? Santa Knud, Sankt Knud, Sankt Nicolaus? (Sankt Nicolaus er det rigtige svar)

3. Hvad er Lametta? En spansk juleret, kobbertråde til julepynt, navnet på en nisse? (Kobbertråde til julepynt er det rigtige svar)

4. Det første julemærke så dagens lys i 1904, men hvor stammer det fra? Tyskland, England, Danmark? (Danmark er det rigtige svar)

5. Hvilket træ bliver oftest brugt som juletræ? Nordmannsgran, Rødgran, Sølvgran? (Nordmannsgran er det rigtige svar)

6. Hvor ser man oftest juletræet Serbergran? I potter udendørs, som pynt i butiksvinduer, som juletræ hos russerne? (I potter udendørs er det rigtige svar)

7. Hvad betyder ordet ”engel” oprindeligt? Flyvende pige, Guds børn, Sendebud? (Sendebud er det rigtige svar)

8. Danskerne har ikke altid drukket gløgg i julen. Hvem lærte vi det af? Svenskerne, tyskerne, englænderne? (Svenskerne er det rigtige svar).

9. Den første adventskrans i Danmark kom op at hænge i Åbenrå-kirke. Men hvornår? 1880, 1905, 1915? (1915 er det rigtige svar)

10. Tivoli i København har et stort julemarked hvert år. Hvornår åbnede Tivolis julemarked første gang? 1895, 1951, 1994 (1994 er det rigtige svar)

11. Hvorfra stammer verset ”Jeg glæder mig i denne tid…”? H.C. Andersens juledigt, Peters Jul, sangen Højt fra træets grønne top? (Peters Jul er det rigtige svar)

12. Hvor mange gange har Danmark haft Hvid Jul siden år 1900 ifølge DMI ? 33 gange, 21 gange, 9 gange? (9 gange er det rigtige svar – Nemlig 1915, 1923, 1938, 1956, 1969, 1981, 1995, 2009, 2010)

13. Hvad er det vi fejrer juleaften? At vi får julegaver, at Jesus blev født, at Jesus fløj til himmels? (At Jesus blev født er det rigtige svar)

Sådan foregår julequiz

Får at lege denne julequiz skal man vælge en oplæser. Denne person læser quizspørgsmålene højt for de andre, og giver de tre løsningsmuligheder ved hvert af spørgsmålene. Hver deltager skriver svarene ned på et stykke papir og afleverer løsningen på denne julequiz til oplæseren. Det kan enten gøres efter hvert spørgsmål eller til sidst. Den, der har flest rigtige svar har vundet Jul i Dannevangs julequiz, og det betyder, at han eller hun skal forkæles af de andre deltagere resten af juleaften.

Læs mere om emnerne fra quizzen herunder

Back to top button