Gode ideer til årets mandelgave

Julemiddagen er i de fleste familier ret hellig. Vi spiser and eller flæskesteg med hvide og brunede kartofler, brun sauce og rødkål. Til dessert får vi risalamande med kirsebærsauce. Der skal selvfølgelig være én (eller to) hele mandler i risalamanden, som udløser en gave. Hvis du er den heldige vinder af en mandel, skal du gemme den og først fremvise den, når alle har spist op.

Hvis du har fået til opgave at stå for årets mandelgave, får du her lidt inspiration til, hvad du kan købe. For det er nemlig ikke helt nemt at finde den rigtige mandelgave. Er der kun voksne i selskabet, eller skal gaven også henvende sig til børn? Måske endda børn i flere aldersgrupper?


Indholdsfortegnelse

Mandelgaver til voksne

Mandelgaver til voksneHvis julen kun består af voksne, eller hvis de voksne har deres egen mandelgave, er her lidt forslag til mandelgaver:

Mandelgaven:

Hvad er mere oplagt end at give Mandelgaven i mandelgave? Bogen Mandelgaven er en skøn samling af fortællinger om årets risalamande og kampen om at vinde mandelgaven. Om snyd og jalousi, der kommer til udtryk gennem den uskyldige og sære tradition. Alle fortællinger er sande historier fra rundt om i Danmark, men ikke alle er lige idylliske.


Mandelgaver til børn

Mandelgaver til børnSkal børnene have deres egen mandelgave, får du her lidt gode ideer:

Til de kreative:

Til juleferien:

Børnene har ferie, det er koldt udenfor, og de har måske behov for at slappe af oven på en hektisk jul. Derfor er en julefilm et oplagt valg som mandelgave til børnene. Giv for eksempel julefilmen Tom & Jerry – I Nøddeknækkeren, som er en hyggelig julefilm med de velkendte karakterer.


Mandelgaver til alle

Mandelgaver til alleEr der både voksne, børn og teenagere til stede juleaften, kan det være svært at finde en mandelgave, der kan bruges af alle. Derfor får du nogle forslag:

Den søde:

Familiespil:

Skal mandelgaven henvende sig til hele familien, er et familiespil perfekt. Her får alle i familien glæde af gaven, uanset modtageren.

Er der mindre børn i familien, kan du vælge spillet Vildkatten, hvor det gælder om at finde tingene først og pege på dem. Her kan alle være med og spillet kan bruges igen og igen, for ingen kan huske, hvor de 368 forskellige billeder befinder sig.

Den sjove:

Kender I Jelly Bean Boozled? Små stykker ”slik” med smag af forskellige ting. Nogle smager faktisk af slik eller frugt, mens andre smager af bussemænd eller prutter. En drejeskive viser, hvilken farve du skal tage. En sjov og udfordrende leg, hvor alle, der tør, kan være med.

Find også gaver til pakkekalenderen til ham her og til pakkekalenderen til hende her.

Back to top button