Sådan taber du dig hurtigt efter julen

Den søde juletid er forbundet med fristelser og ekstra lækker mad. Julefrokosternes menu indeholder flere retter, og både mad og julesnacks er med til at skabe en hyggelig ramme om julens mange traditioner.

Hos mange mennesker stiger kalorieindtaget i december og skaber ønske om et effektivt vægttab efter julen.

Herunder finder du en guide til effektivt at komme af med de overflødige kilo efter jul. En helhedsorienteret guide, der vægter alle aspekter af din livsstil, så du kan tabe dig hurtigt.

Indholdsfortegnelse

Hvordan taber man sig?

Når man ønsker at tabe sig hurtigt, er det ikke nok kun at fokusere på den fysiske træning, en hurtig slankekur eller den sunde kost. Et effektivt vægttab handler om at ændre sin livsstil, hvor man opbygger gode vaner med at bevæge sig mere samt indføre sunde og mættende måltider.

For mange kan et træningscenter i sig selv være en grænseoverskridende aktivitet at begynde på, særligt hvis man aldrig har befundet sig i et før. Men du behøver ikke melde dig ind i et træningscenter.

Med hjemmetræningsmaskiner bliver træningen særlig effektiv, da det giver dig træningsmulighed, når det passer dig.

Tab dig med hjemmetræning

Herunder finder du nogle af de maskiner, som er særligt egnet til hjemmetræning.

Maskinerne kræver ikke nødvendigvis, at du rydder hele din stue for at kunne have plads til dem. Du kan vælge at indrette et lille rum med dine træningsmaskiner, eller du kan vælge blot at bruge lidt at gulvpladsen i stuen eller soveværelset.

Med hjemmetræning opnår du flere betydningsfulde fordele, som har indflydelse på målet om at tabe dig hurtigt:

 • Du sparer transporttid til og fra træningscenter
 • Du bliver fleksibel omkring din træning
 • Du undgår ventetid i forbindelse med at din maskine bliver ledig
 • Du får mulighed for at skabe fælles træning med din kæreste, børn eller ægtefælle

Løbebånd

Blandt de mest klassiske samt populære træningsmaskiner findes løbebåndet. Den overordnede styrke hos løbebåndet er, at alle kan være med på brugen af den uanset kondition og fysik.

Der findes flere modeller, som er egnet til hjemmetræning og med forskellige indstillinger alt efter dine behov. Denne maskine giver anledning til mange timers træning.

Når du anskaffer dig et løbebånd, er det vigtigt at se det som en investering og ikke som udgangspunkt gå på kompromis med prisen. Det er vigtigt, at du primært går efter kvaliteten, da dit løbebånd gerne skulle kunne have optimal funktion om både 1 og 3 år, så kan vedligeholde dit vægttab.

Crosstrainer

En crosstrainer er en maskine, som kombinerer funktionerne fra løbebånd, motionscykel samt stepmaskine. Den er en særlig populært maskine, der kan give effektive resultater som følge af maskinens all-round træning.
Mange af dine store muskelgrupper bliver aktiveret, hvilket er medvirkende til en effektiv træning.

Crosstræneret er kendt for sin skånsomme træningsform, der kun belaster knæ og led i meget lille grad.
Crosstræneren er derfor særlig fordelagtig for personer med svage led.

Romaskine

Med en romaskine opnår du både en effektiv kalorieforbrænding samt styrketræning. Maskinen kan være med til at forbedre din kondition betydeligt, samtidig med at du styrker hele din krop.

Som hjemmetræningsmaskine er romaskinen et godt bud, da den tilmed ikke fylder meget. Hvis du ønsker at styrke og træne flest mulige muskler på samme tid, er romaskinen ligeledes oplagt.

Mange ønsker specifikt at tabe sig på maven. Med denne ambition er det vigtigt at vælge en maskine, som både tilbyder god kalorieforbrænding samt muskeltræning af kroppens store muskler – herunder maven.

Sunde opskrifter til vægttab

Sunde vaner i forhold til mad handler om gradvis at indføre nye ingredienser for dine måltider. Det handler om at give din krop det bedst brændstof, som kan stabilisere dit blodsukker samt kan være medvirkende til at holde dig mæt i længere tid.

De overordnede fødevarer grupper, du skal gå efter, er:

 • Proteinrige kilder fra kød (gerne fra kylling og fed fisk)
 • Fiberrige udgaver af pasta, brød og ris
 • Årstidens frugt og grønt
 • Nødder og bær

Herunder finder du sunde og næringsrige bud på mad og tilbehør, du kan indføre i løbet af dagens måltider.

Morgen

 • Smoothie
  Lav en næringsrig smoothie af bær, hvor du selv kan vælge iblandt dine favoritter. Tilsæt et par spiseskefulde frø (gerne hampefrø der har unikke sundhedsfremmende egenskaber) og bland din smoothie op med mandel- eller soyamælk.

Middag

 • Rugbrødssandwich
  Lav en lækker sandwich af kernefuldt, fiberrigt rugbrød og smør det med grøn pesto. Herefter kan du f.eks. fylde din sandwich ud med skiver af frisk avokado og kombiner det gerne med friske spinatblade.
 • Salat og omelet
  Lav en proteinrig omelet og spis sammen med salat lavet på friske salatblade, nødder eller kerner, tomater, agurk og blandet sammen af en olie/eddike-dressing.

Aften

 • Kød med grøntsager

Server et stykke fed fisk (f.eks. makrel eller laks) eller et stykke saftigt kyllingekød sammen med ovnbagte rodfrugtfritter.

Bland forskellige typer rodfrugter, skær dem i stave, ryst dem i en frysepose med olivenolie, og bag dem efterhefter i ovn.

Server med avokadocreme lavet af most avokado, citronsaft og styr tilsmagt med salt og peber.

Alt i alt handler det om at tilføre din krop energi fra rene fødevarekilder, som kroppen kan udnytte i mest muligt omfang.

Når du vil tabe dig hurtigt, har portionsstørrelsen også en betydning. Server derfor dine måltider på tallerken – og undgå at have gryder og pander på spisebordet.

Gode råd til når du vil tabe dig hurtigt

 • Sæt dig et specifikt mål med hensyn til hvor mange kilo du vil tabe og på hvor lang tid
 • Lav et træningsprogram for hvornår du træner og i hvor lang tid (juster det med øget sværhedsgrad og intensitet for hver uge)
 • Sørg for at variere dine træningsformer, så du ikke kører træt i en ensporet type træning
 • Find den hjemmetræningsmaskine du bedst kan lide og gør træningen til en god stund med dit yndlingsmusik
 • Træn sammen med en makker da samvær og sammenhold er betydningsfulde parametre i en vægttabsproces
 • Forkæl dig selv gennem lækre fødevarer og indbydende måltider og planlæg dine indkøb, så du ikke impulskøber usunde madvarer
 • Hold dig motiveret ved at give dig selv en belønning, når du har tabt de kilo, du har sat dig for fra starten
Back to top button