Årets TV julekalendere 2022

Hvis der er noget, som kan samle os i december, er det de charmerende, søde og hyggelige julekalendere. Det er tradition i langt de fleste husstande at følge med i kalenderne, der byder på søde historier, skønne personligheder og fængslende eventyr.

Herunder får du det fulde overblik over årets julekalendere 2022. Du kan se det nyeste jule-tv samt tidligere julekalendere. Vi har gjort det nemt for dig at finde frem til de kalendere, som matcher både store og små medlemmer af husstanden.

Indholdsfortegnelse

DR’s julekalendere

På DR’s kanaler kan du følge med i både velkendte og udødelige julekalendere samt helt nyt jule-tv. Det er muligt allerede fra november 2022 at følge med i eventyrene ved at streame et udvalg af de populære kalendere. 

Julehjertets Hemmelighed (DR1)

“Julehjertets Hemmelighed” er årets julekalender 2022 hos DR. I serien følger man den 13årige Karen, der arbejder som tjenestepige på en herregård. Karen glæder sig til julen, for det er hér, hun kan være sammen med sin gode ven i form af nissen Rumle. Serien finder sted i 1800tallet, og der er onde kræfter, som vil ødelægge julen og overtage herregården.

Den nye julekalender 2022 henvender sig særligt til teenagere.

“Julehjertets Hemmelighed” kan ses fra d. 1. til d. 24. december på DR1 og DRTV kl. 19.30.

Julehjertets hemmelighed . Årets DR Julekalender
Grafik: Kim Bredahl, Mastiff, DR

Nissernes Ø (Ramasjang)

For mange børn og barnlige sjæle er “Nissernes Ø” noget af de mest elskede jule-TV. I år kan du se den 3. julekalender om den seje Nissebande, der blandt andet består af Lunte, fitnissen Figur Figursom, Sugar og Jo Jo (der er calypsonisse). I julekalderen oplever vi, hvordan en falsk julemand har solgt julen til den pengegriske Forøje Frederik. Nissernes Ø er fra 2003, og den finder sted i både Holme-Olstrup samt på St. Croix. 

Nissernes Ø kan ses af hele familien og er særlig populær hos de mellemstore børn.

Du og familien kan se Nissernes Ø hver dag fra 1. december kl. 17.00 på Ramasjang. 

Ramajetternes Jul (DRTV)

Når det kommer til at finde en sød og uskyldig julekalender til de mindste børn, er der garanti for at finde det i indholdet på Ramasjang. I år kan du og dine små børn se “Ramajetternes Jul”. Ramajetternes Jul er den skønne børnejulekalender fra 2017, hvor vi følger de spændte Ramajetter, der glæder sig til jul. Mens Ramajetterne er i gang med at gøre sig klar til julen, fortæller Kristian, at han venter en meget vigtig pakke fra julemanden i Ramasjang lufthavn. Pludselig bliver julemandens computer stjålet, og Ramajetterne må rejse rundt i hele Europa for at forsøge at redde julen. 

“Ramajetternes Jul” kan ses kl. 06.00 fra 1. december på DRTV. 

TV2’s julekalendere

På TV2 er underholdningen sikret for både børn og voksne alle dage i december frem til d. 24. Der er en charmerende julekalender for børn, og der er TV for de voksne. 

Tinka og Sjælens Spejl (TV2 og TV2 Play)

For 3 år siden mødte vi første gang nissepigen, Tinka. I år kan du og familien følge med i den nye serie, der har Tinka som hovedperson. “Tinka og Sjælens Spejl” handler om, at Tinka er begyndt at have tvivl om sine evner som leder af alle nisser. Undervejs finder hun frem til en familiehemmelighed, som hun har brug for at få svar på i menneskenes verden. 

“Tinka og Sjælens Spejl” sendes på TV2 kl. 20.00 fra d. 1. december. 

Alletiders Julemand (TV2 og TV2 Play)

“Alletiders Julemand” er én af de elskede julekalendere med nisserne Pyrus og Kandis i hovedrollerne. Vi følger Pyrus og Kandis i Danmarks Rigsarkiv, hvor de bor mellem reoler og bøger sammen med Gyldengrød. 

Pyrus er træt af, at julemanden kun giver gaver til mennesker – og ikke nisser. Så han beslutter sig for at tage Gyldengrøds tryllebog, så han kan gøre julemanden opmærksom på sit budskab. Pyrus ved ikke, at julemanden er i Rigsarkivet med henblik på at ville snakke med Pyrus. 

Problemer begynder at opstå, når man tryller ting frem, som allerede er tæt på én. Pyrus kommer på et tidspunkt til at trylle julemandens hukommelse væk, og så gælder det om at arbejde sammen og hjælpe hinanden, så det forhåbentlig kan blive jul. 

“Alletiders Julemand” kan ses hver eftermiddag fra 1. december på TV2 og TV2 Play.

The Julekalender (TV2 Charlie og TV2 Play)

De fleste danskere over 30år vil mene, at “The Julekalender” er den ultimative julekalender for voksne. “The Julekalender” blev vist på TV første gang 1991, og det er dén kalender, der samlet set har været genudsendt flest gange på dansk TV. 

I “The Julekalender” følger vi nisserne Fritz, Hansi og Günther, der har fået til opgave af overnissen Gammelnok at finde frem til en særlig nøgle. Nøglen hører til The Playdåse, som spiller Gammelnoks livsmelodi. Hvis ikke The Playdåse trækkes op, og livsmelodien fortsættes, vil Gammelnok udånde. 

På deres vej ud for at finde nøglen styrter de 3 nisser ned med deres fly. De er landet på en mark, hvor kartoffelavler Oluf Sand bor med sin hustru, Gertrud. Kartoffelavlerparret får besøg af en yderst særlig københavner, Benny, der i virkeligheden er Nåsåer (en type nissevampyr, der vil gøre både mennesker og nisser ondt). Benny er på mission for at finde nissebogen. Med den kan han gøre stor skade på menneskenes samfund – herunder f.eks. at indføre skattetryk på 100%!

“The Julekalender” kan ses hver aften kl. 20.25 fra 1. december på TV2 Charlie. 

The Julekalender musik
Foto: Steen Linde/TV 2

Årets julekalendere 2022 på streamingtjenester 

For mange familier kan det have stor betydning, at de selv kan sætte dagens julekalenderafsnit på, når det passer ind. Vil du streame årets julekalendere 2022, er der en masse dejligt TV at følge med i. 

På DRTV kan du se disse julekalendere for børn:

 • Tidsrejsen
 • Absalons Hemmelighed
 • Nissebanden
 • Nissebanden i Grønland
 • Jul på slottet
 • Jullerup Færgeby
 • Vinterbyøster
 • Jul i Gammelby
 • Bamses Julerejse
 • Sebastians Jul
 • Onkel Rejes julefis

Den store fordel ved at streame julekalendere er, at du bestemmer, hvornår dagens afsnit skal ses, og om der skal pauses undervejs. Takket være det brede udvalg af både nyt og gammelt jule-tv er det muligt for alle medlemmer i familien at se dén kalender, som passer til både alder og interesse. 

Hovedparten af alle kalendere på DRTV kan streames fra d. 1. november. 

På TV2 Play kan du og dine børn følge disse julekalendere:

 • Pyrus – Alletiders Julemand
 • Tinka og Sjælens Spejl
 • Rasmus Klumps julestue
 • The Julekalender

Sammensæt den perfekte løsning for familien med årets jule-tv

Streamingtjenesterne giver os masser af frihed og fleksibilitet. December er for mange par og familier den travleste måned på året, hvor der er besøg hos venner og familie, julearrangementer, ekstra indkøb, gaveindpakning, ekstra madlavning og mange andre gøremål og forpligtelser. 

Det kan være sin sag at skulle frigøre 20-30 minutter hver dag samme tid for at se et julekalenderafsnit. Har du én eller flere streamingtjenester, kan du selv indrette, hvornår familiens julekalendere skal afspilles. Dermed er der ingen medlemmer i husstanden, der kommer til at gå glip af ét eller flere afsnit. Og der er ingen arrangementer eller fritidsaktiviteter, som skal sættes i bero i december. 

Skulle I have misset et afsnit, kan I se gårsdagens afsnit plus det nye, når I streamer årets julekalendere 2022. 

Børn har gerne 1-2 julekalendere, de følger med i. De fleste børn under 14 år ser gerne årets nye julekalender, som sendes på hovedkanalen hos enten TV2 eller DR1.  

Back to top button