Gløgg med romrosiner

Ingredienser
6 liter rødvin
28 hele kardemomme
80 hele nelliker
8 hele kanel
4 hele ingefær
4 laurbærblade
4 dl sukker
skal og saft af 2 citroner
skal og saft af 2 appelsiner
4 dl vand
rom
rosiner
hakkede mandler

Fremgangsmåde
Et par dage (eller uger) før hældes rom ud over rosinerne og de stilles i køleskab under tætsluttende låg. Dagen før hældes 1 liter rødvin op i en lille gryde. Krydderier, sukker, citron, appelsin og vand kommes ved og koges 1/2 time under låg. Stil til side og lad det trække til næste dag. Si krydderblandingen over i en større gryde. Hæld resten af rødvinen ved og hold blandingen på 80C. Ikke varmere. Smag til. Lige før servering kommes hakkede mandler og rosiner i.

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Close