Fransk nougat
Ingredienser
2 dl. honning
2 tsk. glukosesirup
3 dl. sukker
2 spsk. glukosesirup
1 æggehvide
1 spsk. sukker
1 stang vanille, korn heraf
2 dl. ristede grofthakkede mandler
½ dl. grofthakkede ristede pistaicenødder
200 g. mørk chokolade, smeltet og tempereretsukkertermometer
Fremgangsmåde
Kog honning og 2 tsk. glukose sammen i en kasserolle, til det er 120 grader.
Kog sukker med 2 spsk. glukose til det er 157 grader (lys gylden). Volder dette problemer, kan man tilsætte lidt vand og koge til ca 160 grader.
Pisk æggehviden let stiv med sukker og vanillekorn, og tilsæt honning under piskning. Kom massen i food-processor, og blend mens sukkerblandingen røres i. Ælt massen færdig i ca 3 minutter, til den er blank og smidig. Dette kan også gøres i hånden, som når man laver bolcher, men det er varmt og kræver hurtighed. Ælt de ristede, hakkede nødder i og hæld massen ud i form, beklædt med bagepapir og drysset med flormelis og lad den hvile udrullet til ca 2 cm.’s tykkelse. Skæres i staver og dyppes med halvdelen i mørk smeltet tempereret chokolade.