Strømpekalender
Julekalenderen kan være 12 par hjemmestikkede eller købte strømper. De hænges op i klemmer på en snor, og gaverne fordeles i sokkerne. En julekalender hvor både indpakning og indhold er brugbart.

Advantskrans og ild
Juledekorationer og adventskranse udgør en potentiel brandrisiko.
Hvis du har en vandforstøverflaske stående har du mulighed for hurtigt at slukke ilden selv.
Sådan gør du
1. Hav altid vandforstøverflasken stående, når du tænder levende lys i fx adventskranse
2. Sprøjt med forstøverflasken til du har slukket ilden

Hjemmelavede julekort
Lim små pressese bregneblade på et stykke karton. De ligner juletræer til forveksling, og giver du dem en lille stjernemærkat i toppen, bliver træerne helt perfekte. Træerne kan evt. pyntes med små pakker, firkanter af kulørt tape, som du forsyner med kors-bånd i kontrastfarver.
Husk at påsætte årets julemærke, inden du sender julekortet.

Genbrug af kravlenisser
Mange har en del kravlenisser liggende, som man ikke mere bruger som julepynt.
De som er for pæne til at kassere, kan bruges som gavemærker til julegaverne eller til pakkerne på børnenes gavekalender.

Køleskabsmagneter
Når chokoladejulekalenderen er spist, har du en perfekt form med 24 søde små figurer. Hæld dekorationsgips i formen og lad det tørre. Tryk figurerne ud og mal dem. Herefter limes en magnet bagpå, og du har alle tiders magneter til køleskabsdøren.

Julekort på snor
Når julekortene begynder at komme, kan man sætte en rød snor op og sætte kortene fast herpå med en klips.
Mange julekort er alt for kønne til bare at lige i en skål på bordet – på denne måde kan man se dem alle.

Kokosnød som foderhus
En kokosnød tømmes for mælk, og der saves to snit vinkelret på hinanden. Hæng kokosnøden op i nærheden af et vindue. så du kan få glæde af fuglelivet. Lad nu fuglerne spise indholdet og brug den tomme nød foderbeholder til vildtfuglefoder eller tørre brødstykker bagefter.

Æbler som slik
Æbler i meget tynde skiver tørres langsomt i ovnen ved laveste temperatur eller på køkkenrulle i stuen. De bliver ligesom franske kartofler, men er søde og sprøde som knas i juletiden.

Pynt op på rekordtid
Smukt dekorerede kugler i forskellige farver kan bruges til andet end juletræet. Stabl kuglerne i en dyb skål, og du får en blændende flot dekoration, der gør sig godt i vinduet eller på midten af spisebordet. Stil levende lys omkring, og kuglerne vil blinke i skæret.

Guldspray
Er genialt til hurtig julepynt, for det kvikker gevaldigt op på f.eks. rosenknopper, kogler, valnødder, småkurve osv.

Dæk op med appelsiner
Appelsiner pynter på det festdækkede julebord. Skær lidt af appelsinen af i bunden, så den står stabilt. Lav et lille hul foroven, kom lidt lim på i kanten og drys med glimmer. Pres nu lyset ned i hullet. Bind en sløjfe og sæt den fast med en nål. Appelsinerne stilles på midten af bordet i en lang række.

Bliv set i mørket
Når du motionere julens sul af. Forsynner du dit tøj med reflekser eller brug et bælte med lys.

Mens vi drømme om hvid jul
Julen er ønsketid. Og om julen bliver hvid eller grøn, vil tiden vise. Men indenfor kan det sagtens blive hvid, og der er der rigtig mange der ønsker sig i år. Et hav af hvide blomster og levende lys. Hvidt i hvidt, der lyser mørket op og giver feststemning – og grønt der varsler om det forår, der ikke er så længe til.

Gratis til og fra-kort
Gem de mange flotte julekort du får tilsendt hvert år. Lim hvidt papir på bagsiden af kortene og klip motiverne ud. Bagefter kan du lave huller med en hullemaskine og trække sytråd eller bånd gennem hullerne. På denne måde kan du få lavet en masse til og fra-kort.

Stjerne af pindemads-pinde
Man kan lave disse enkle stjerner næsten på samlebånd, og de koster ikke mange øre stykket. Alligevel er de både kønne og “julede”. De laves af pindemads-pinde og lidt klar lim. Lim først seks pinde sammen til to trekanter og saml derefter disse til en stjerne. Tilbage er så kun at sætte en snor til ophængning i en af spidserne.

Juletræslysene placering
Juletræslysene placeres pænest sådan her: Gå først rundt om træet og læg små vattotter på grenene. Flyt om på totterne, indtil afstanden mellem dem er perfekt, og erstat dem så med julelysene.

Lige juletræ
Selv de mest elegante graner har det med at hælde, når de kommer i en juletræsfod.
En tommelfingerregel er, at til et stor træ hører en stor fod, gerne en parasol-variant fylt med vand eller sand, så det vejer godt til. Har man træloft, er det en god ide at fastgøre træets top til en krog i loften med en snor, så vælter den i hvert fald ikke.

En duft af jul
Intet dufter så skønt og “julet” som kanelstænger. Træk kanelstænger i passende længde på kraftigt ståltråd, der herefter formes til en stjerne. Ståltrådsenderne formes til et øje, hvori du kan trække bånd til ophæng.
Lav flere kanelstjerner og hæng dem forskudt i vinduet med røde silkebånd.