Råd til hvad du kan lave i juleferien 2020

Tiden op til jul er ofte fyldt op med julefrokoster, planlægning og gaveindkøb. Men mellem jul og nytår, er der for mange tid til lidt ekstra afslapning og hygge med familien. Særligt i år, hvor det er usikkert, om man f.eks. kan komme på skiferie eller rejse rundt i landet, eller om man skal blive derhjemme. Derfor har vi her samlet nogle bud på, hvordan du kan tilbringe tiden derhjemme i julen.

Spil

Der er mange forskellige måder, I kan spille på derhjemme. I kan for eksempel finde nogle gode brætspil frem, som hele familien kan samles om. Her er der gode muligheder for at både de yngre og de ældre kan være med til spil som Bezzerwizzer, Tegn og gæt, Ludo, eller hvad man nu har stående derhjemme af spil. Et simpelt kortspil kan også gøre det.

Hvis man har mere lyst til at spille for sig selv, er der mange muligheder online. Der er f.eks. mange gode apps til mobilen, som man kan fordybe sig i. Alternativt kan man også spille på online kasinoer, hvor mange af dem har gode tilbud til nye medlemmer; læs mere her.

Bag

Nu har du også tiden til virkelig at få gang i køkkenet. Du kan f.eks. bage lækre boller til familiens morgenbord. Eller måske var det nu, at man skulle begynde at eksperimentere med julebag som brunkager, klejner, vaniljekranse, jødekager eller bare simple pebernødder. Der findes mange steder på nettet, hvor man kan finde lækre opskrifter. Dette er også en mulighed for at tage børnene med i køkkenet og på den måde få lidt ekstra kvalitetstid sammen med dem.

En ide kunne også være at lave en lille konkurrence med familien, hvor man kunne konkurrere om, hvem der kan lave det flotteste juledyr i marcipan eller det sejeste peberkagehus.

Tid til TV-hygge

Find alle de gode gamle julefilm frem. Fyld et par skåle med pebernødder, chips, popcorn og julekonfekt. Tag en kop varm kakao. Put dig godt i sofaen med dyner og puder. Nu er du klar til alletiders julehygge foran fjernsynet. Hvis der er noget som juledagene især kan bruges til, så er det at komme helt ned i tempo og lade roen falde over sig.

Nyd vintervejret

Gå en tur i skoven og mærk den frostklare luft. Hvis det har sneet, så byg en snemand i haven eller lav sneboldkamp over hækken med naboen. Nyd at tumle rundt i sneen og gå bagefter ind i varmen foran pejsen. Og hvis det danske vintervejr ikke lige lever op til den klassiske hvide jul, kan I f.eks. i stedet tage i skøjtehal, hvor I kan lade som om I skøjter rundt på en frossen skovsø. Flere steder i Danmark er det endda muligt at finde udendørs skøjtebaner, som man kan skøjte rundt på, hvis vejret tillader det.

Skab nye traditioner

Julen er jo traditionernes tid. Hvis din familie ikke i forvejen har så mange juletraditioner, kan I jo passende starte nogle i år. Det kan være små ting som en lille drillenisse, man gemmer rundt omkring i huset, eller at I altid laver julekonfekt sammen 4. søndag i advent. I bestemmer helt selv, hvordan jeres jul skal se ud, og som familie er det kun dejligt at have sine helt egne skøre, sjove eller hyggelige traditioner.

Der er et væld at muligheder for, hvordan juledagene kan bruges. Her har du fået nogle ideer, og så er det helt op til dig, hvordan du vil bruge din juleferie.

Back to top button