Pakkekalender

En pakkekalender op til jul kan købes færdigfremstillet i mange butikker. Her får man samtlige 24 pakker i sin pakkekalender fint pakket ind, og man behøver ikke længere spekulere på den side af sagen. Forslag til den bedste pakkekalender.

En pakkekalender er en udløber af den almindelige julekalender, der oprindeligt stammer fra begyndelsen af 1930’erne, hvor den skulle hjælpe med at tælle dagene til juleaften. Med den øgede velstand i Danmark, dukkede den første pakkekalender op i 1960’erne. Den gang var en typisk pakkekalender et håndsyet stykke stof med 24 ringe, hvori hver gave kunne hænge.

De små pakker i en pakkekalender skal ligesom en almindelig julekalender, pirre nysgerrigheden hos børn og voksne og gøre det nemmere for alle at holde ventetiden til juleaften ud. I dag kan en pakkerkalender fås i hundredvis af varianter. Mange forældre fremstiller dem stadig selv, men man kan sagtens købe en pakkekalender, hvor der er taget hånd om det hele.

Typisk vil gaverne op mod den 24. i en sådan kalender blive større og større, så gaven den 24. kan være så speciel og værdigfuld som mulig. Det er dog ikke noget i vejen for at sætte niveauet lavt fra begyndelsen, så pakken den 24. blot indeholder lækkerier eller andet godt. Det er først og fremmest tanken, der tæller.

Vis mere
Close