Lav selv juledekorationen

Gå ud i naturen og find materialer til juledekorationer
I de fleste hjem er det tradition for, at der i julen pyntes op med juledekorationer, som med deres levende lys skaber hygge i stuerne.
Materialerne kan købes, men vil man ofre tid dertil, er det spændende selv at finde dem ude i naturen.
For den der vil lave juledekorationer, er det interessanteste nok selve arbejdet med at opbygge disse – at skabe noget – men den oplevelse at gå ud i naturen og selv finde materialerne bør man ikke afskære sig fra. Her opstår ideerne ud fra materialer, man finder og vurderer.
I skovbunden findes rødder, stubbe og grene. På fældede træer gror der skønne svampe, og birkebark kan flås af fældede stammer. Man kan også finde udgåede grene med lav eller kogler enebærgrene, grene med kogler, frøkapsler og efterårsløv – alle velegnede materialer. Løse kogler og forskellige mosarter er uundværlige til dækmaterialer.
Ved søer og vandhuller er der rige muligheder for spændende materialer som træstykker, rødder og grene, der har ligget længe i vandet. Pil, dunhammere, siv og porse findes også her.
På mark, eng og i grøftekanten plukkes forskellige græsarter helst inden frøsætningen. Senere plukkes frø- og blomsterstande af for eksempel valmuer, tidsler, burrer, perikum, sankthansurt og vejbred. Af kornsorterne er havre den mest brugte til juledekorationer.
I haven kan der om efteråret hentes mange spændende ting: japanske lygter, judaspenge, hjortetakfrøstande, porreblomster, regnfang og buddleia, der alle er egnede i tørret tilstand. Grene med bær er også et fint materiale. Og mod jul findes liguster, ildtorn, snebær, kristtorn, hybbenarter o.a.
Hjælpemidler
Blomstertråd, ler, kogler, oasis, sløjfe og klæbemidler.
Det nødvendige værktøj som findes i næsten enhver husholdning. Det drejer sig om en grensaks, almindelig saks, bidetang, og en lille hammer.

Vis mere
Close