Juleand

Juleand er en af julens traditionelle spiser, og det er vel sjældent at man kommer igennem julen uden at have spist juleand. Herunder finder du en af de klassiske opskrifter på en juleand, som får ens tænder til at løbe i vand.

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at man får købt en juleand, som er af godt kvalitet. Det er det første skridt i retning af at lave en god middag, som vil glæde hele familien. Her en god og velafprøvet opskrift på juleand.
Til 4 personer:
1 juleand på mellem 3 og 3,5 kg – Anden skal være buttet og må ikke have fladt bryst.
3 madæbler
12 bløde svesker (med eller uden sten)
Salt og peber

Anden gnides ind- og udvendig med salt og peber, fyldes med svesker og æbler, som er befriet for kernehuset. Luk anden med et par kødnåle.

Læg anden på risten over bradepanden med brystet nedad, og sæt den i en 225 grader varm ovn i 25 minutter. Vend anden med brystet opad, og brun i endnu 10 minutter ved høj temperatur. Herefter skrues ned til 175 grader. Hæld ½ liter kogende vand ved, når temperaturen er faldet. Steg anden færdig i 1½ time på næstnederste rille.

Hvis skindet ikke er sprødt nok, kan man efterbrune anden under grill i ekstra 10 minutter ved 225 grader med ovndøren på klem. Lad anden hvile i et kvarter, inden den skæres ud.

Back to top button