Hyggelig, underholdende og sjov juleside for hele familien. Jul i Dannevang er Danmarks største juleside og her finder du alt, hvad du har brug for i forbindelse med vores foretrukne højtid. Vil du havde ideer til julegaver, finde de bedste julesange eller nogle opskrifter til din julefrokost, så finder du det hele – og meget mere – her.

Julen og dens mange traditioner er klar til at indtage de danske hjem. Selvom julen kan synes ens hvert eneste år, så er hver jul alligevel noget særligt, og sådan bliver det også med julen i år.

Julen er et deligt lyspunkt i den mørke tid. Børn og voksne samles, og julen giver os alle mulighed for at slappe af, stå af ræset og hygge os med familie, venner, børn og børnebørn og nyde deres glade forventninger eller hygge sig sammen med vennerne over gaverne, maden og naturligvis et glass gløgg.
I vores skandinaviske klima lever vi næsten to vidt forskellige liv. Om sommeren flytter vi uden for og bliver ernergiske og livlige. Om vinteren – derimod – når kulden og mørket sætter ind, kryber vi indendørs og hygger os med små sysler og samværd med familien. Det har sin charme at trække indedørs og nyde livet, og julen er som skabt til hygge. Sådan er det naturligvis også med julen i år.

Glædelig jul.

Siden opdateres i øjeblikket til JULEN 2017 – Relanceringen forventes helt på plads i løbet af oktober måned.

Peters Jul
Jeg glæder mig i denne tid… Læs alle vers fra Peters Jul
Se også filmudgaven hvor Peter Belli og Grethe Sønck lægger stemme til.

Julens historier
Hvorfra stammer den danske jul? Hvor kommer julemanden fra? Hvordan holder danskerne jul? Det er blot nogle af de spørgsmål du kan få besvaret ved at læse julens historie.

 

 

Traditioner
Her kan du læse om de danske juletraditioner og hvorfra de stammer. Luciadag: Helgendag 13. december. Lucia er en ældgammel svensk folketradition som bliver fejret bl.a. med gilder Lucia-nat som indledning til julen; nu mest med Lucia-optog. Skikken har siden 1950 bredt sig til det øvrige Norden.

 

Historier og eventyr
Se hvad Emma Gad skrev om julen i 1918. Eller læs Peters Jul fra 1866.

Juleklip
Julemusik i radion og duft af nybagte vanillekranse. Når vi dertil koble saks, papir, karton, filt og hvad der ellers skal til en god omgang juleklip, så er grundlaget der til en rigtig hyggelig decemberdag for hele familien.