En tur Rødovre Centrum

Julen er hjerternes fest, og glæden ved at give, er hos mange langt større, end glæden ved at få. Derfor er gaveræset de seneste mange år kun steget eksponentielt, hvilket også har betydet, at danskerne ofte har svært ved at nå julegaveindkøbene i tide. Derfor har vi sat os for at finde ud af, om danskerne i år er blevet bedre til at nå julegaveindkøbene, eller om de store centre igen i år må lade sig invadere af ubeslutsomme væsener.  Er du en af de heldige, der allerede har klaret det store juleræs, kan du med god samvittighed læne dig tilbage og spille på Premier Leagues juleprogram her.

Vi tog en tur ned i Rødovre Centrum en uge før juleaften, for at lave en Voxpop.

Else, 71 år, Pensionist

Om jeg har fået klaret alle gaverne endnu? Haha, nej, så var jeg her nok ikke.  (griner). Nej, det har jeg ikke endnu, desværre. Og så igen, jeg elsker at være ude i juletiden, hvor menneskene er. Julen er der, hvor der er mennesker og stemning. Akkurat som her i Rødovre Centret.

Hvilke gaver har du købt i år?

Årrrrhh, sikke et spørgsmål. Jeg er jo efterhånden en gammel kone, så jeg kan ikke engang huske det. Jeg har en masse børnebørn, der skal forkæles. De får jo mere, end hvad godt er.  Så er der mine egne børn. De får altid noget, der står på ønskeseddelen. Jeg orker ikke at satse stort, fordi jeg finder en flot bluse, der muligvis vil passe på min ældste datter. Næ du. Så hellere være på den sikre side. Min mand får en ny, flot stok. Han ønsker sig altid kun 1 ting. Den gamle idiot.

Maria, 29 år, på barsel

Du fanger mig simpelthen på den helt rigtige dag. Jeg har i skrivende stund købt min allersidste juelgave en hel uge før den store aften. Det er en stor ting for mig, kan jeg godt fortælle dig. Nu er jeg jo på barsel, hvilket betyder, at jeg har noget mere tid, end jeg er vant til. Det har simpelthen gjort, at jeg har nået mit mål så tidligt i december. Jeg kan varmt anbefale vordende mødre  at tage barsel i denne søde juletid.

Hvilke gaver har du så købt i år?

Puhha. Det er en svær ting at huske. Min lille datter får selvfølgelig en masse babyting og sådan. Det vil jeg ikke kede dig med. Men til mine forældre har jeg købt et ophold på en kro i Jylland. Det følte jeg, at de trængte til.  Så har jeg en sjov tradition med min søster om, at vi altid køber lingeri undertøj til hinanden. Det er virkelig en sjov og dejlig akavet stund, når de pakker kommer frem fra træet og skal åbnes. Vores mænd er selvfølgelig meget interesserede og nysgerrige, men vores forældre synes, det er en latterlig ide. Gud nej, sidste år var min mand noget mere oppe at køre over min søsters lingerigave, hvilket kom lidt uheldig til udtryk, da han sagde. ”Av en sexet sag”! Det grinte vi meget af.

Jørgen, 55 år, revisor

Jamen jeg må konstatere, at det går rigtig dårligt i år. Vi har haft et kæmpe projekt på arbejdet, så jeg har næsten lige læst min kone ønskeseddel for første gang i går. Hun har heldigvis klaret langt de fleste gaver til resten af familien, men jeg har nødvendigvis måtte påtage mig et par opgaver, og det er så derfor, jeg endelig er kommet ud i julepostyret. Det er så klassisk mig, og jeg siger hvert år, ”næste år får jeg overstået mine gaver i god tid”. Det er jo simpelthen så tosset.

Hvilke gaver skal du så købe i dag?

Jamen det bliver så mit næste problem. Jeg har ikke bestemt mig for, hvilke af gaverne på sedlerne jeg skal købe. Så lige nu vandrer jeg rundt som en forstyrret julegris, og kender hverken ud eller ind. Og det her interview er jo meget hyggeligt, men det fremmer ikke just processen, vel? (siger Jørgen med et stort smil). Jeg tror nu, at jeg køber en bestemt kjole til min kone, som hun har snakket en del om på det sidste. Vi har sølvbryllup til foråret, hvorfor jeg ligeså godt kan give hende kjolen nu. Vi ved jo godt, hvem der kommer til at betale for den alligevel.

Det lader måske til, at flere får ordnet gaverne i bedre tid, end vi er vant til at se i de store indkøbscentre i det danske land. Dog skal man ikke underkende mængden af mennesker, vi så i Rødovre Centrum i går. Det er unægtelig et udtryk for, at folk stadig har travlt. Og hvis Rødovre var pakket ind i juleglade mennesker, hvordan har der så ikke set ud i Magasin.

 

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close