Forsiden    Information    Gæstebog    Link til os    Sponsorer    Kontakt os    Føj til Foretrukne    Anbefal denne side
   Julen i Danmark
  Juletiden
  Julens historier
  Traditioner
  Jul i gamle dage
  Mad og drikke
  Sådan holder vi jul
  Julesange /salmer
  Kristen jul
  Hvid jul
  Julegaver

   Juleværksted
  Tips og idéer
  Juleklip
  Kravlenisser
  Clipart
  Billeder

Julemand med rensdyr

 

Sjov konkurrence:

Godt tilbud: Travel Image Banner 150 x 150

chart.dk  Hvor er Jesus henne?

Susanne Fabritius de Tengnagel har skrevet "Hvor er Jesus henne?"

Der var engang en familie, som skulle holde juleaften. Men n ting var ved at ødelægge den aften: Jesus var blevet væk.
"Hvor er Jesus henne?" råbte faderen inde fra soveværelset.Han havde taget julekassen ned fra den øverste hylde i klædeskabet og stod nu og pakkede julekrybben ud. Alle figurerne var pakket ind i fint silkepapir. De var der alle sammen, Jomfru Maria med guldglorie om hovedet, Josef og hyrderne med deres hyrdestav, fine trædukker, som hans bedstefar havde skåret ud. Koen, æslet, fårene, en lille mus, stalden med græs på taget, den store stjerne over stalden, det var det hele, men Jesus-barnet i krybben! Han havde lige været der. "Hvor er Jesus henne? Er der nogen, som har set Jesus?"Børnene, Anne og Michael, kom farende, "hvad er det du råber om?" spurgte de forskrækkede. De var ikke vant til, at deres far råbte om Jesus. Moderen kom ud fra køkkenet med bagemel på fingrene, da hun var ved at lave småkager. "Hvad er der sket?" spurgte hun. "Hvor er Jesus henne?" - Nu råbte faderen ikke længere, men sad og så fortvivlet ud. "Han kommer nok frem," svarede moderen. "I skal se at komme af sted efter et juletræ, og så skal I nå at køre ind til toget. Onkel Kalle kommer fra Odense om to timer."
Moderen tørrede sine hænder i forklædet, bøjede sig ned, så under sengene, og stod på tå for at se ind i klædeskabets øverste hylde. "Ja, hvor er Jesus henne," sagde hun, men måtte opgive at lede, for nu ringede stopuret i køkkenet og en plade med småkager skulle tages ud af ovnen. "Han dukker nok op inden i morgen aften, skal I se," råbte hun ude fra køkkenet.Far satte julekrybben frem på reolsystemet i stuen ved siden af fjernsynet. Her står den godt, sagde han ved sig selv. Så kan vi både se fjernsyn og julekrybbe på n gang, det er ikke så tosset.
Og så fik han ellers travlt med at samle Anne og Michael sammen, fik dem i flyverdragten, for det er koldt udenfor, sagde han, da Anne blev lidt mopset over at skulle have så meget tøj på. Det var ikke nemt at finde et juletræ, som de alle tre kunne lide. Enten var det for lille eller også var det for stort eller for smalt eller for bredt. Tiden gik, onkel Kalle kom snart med tog til København. Men nede på torvet stod lige det træ, de alle kunne forestille sig, det stod og ventede på, at de skulle bære det hjem.
Anne og Michael glædede sig til at vise træet til deres mor, men da de kom hjem, var mor gået. Hun havde lagt en seddel om, at hun lige var cyklet ned til supermarkedet for at købe nogle flere mandler til småkagerne.
Far fik sømmet juletræsfoden på juletræet, og de syntes alle tre, at træet passede så fint til deres stue.
Men onkel Kalle! - de fr ud af døren igen, ind i bilen og så af sted til banegården. Onkel Kalle kunne godt blive forvirret, hvis de ikke stod der, når hans tog kom ind på stationen. Inde i fars hoved løb tankerne omkring Jesus-barnet. Hvor kan han dog været blevet af, sad han og tænkte, mens han kørte af sted. Det ville ikke blive rigtig jul, hvis han ikke fandt Jesus. Dagen før dagen før juleaftensdag, tænkte far bekymret.
Næste dag kom far noget sur hjem fra arbejdet, og mor var sur, for far havde glemt at hente den hjemmelavede rødkål hos moster Sanne.
Mor havde holdt fri fra arbejdet og gjort rent over hele lejligheden. Juletræet havde svinet på gulvtæppet, grannåle lå rundt omkring, ja helt ind i soveværelset, så hun havde haft støvsugeren rundt i alle hjørner, hvor nullermændene havde hobet sig op.
Fint skulle det være, og onkel Kalle var gået en tur med Anne og Michael imens. Det var ikke rart at være i stue med mor, når hun fik rengøringsvanvid.
Om aftenen dagen før juleaftensdag sad de alle fem omkring sofabordet og spillede matador. Men far var så irriterende, som om han ikke rigtig gad være med. Han sad og tænkte på noget helt andet. Jesus, hvor var Jesus henne?
Da børnene var kommet i seng og onkel Kalle sad og sov i lænestolen, satte mor sig i sofaen sammen med far, som hvileløs sad og så den ene fjernsynskanal efter den anden. Han så og så, og så alligevel ikke noget. Jesus, hvor var Jesus-barnet i krybben? Den fineste trædukke, som hans bedstefar havde lavet. Den var ikke særlig stor, men den var dog hovedperson i julekrybben.
Lige pludselig stod den foran far på sofabordet. "Hvor har du fundet Jesus?" spurgte far glædeligt overrasket.
"Jeg fandt ham i støvsugerposen," sagde mor helt stille. Jesus lå mellem nullermænd og grannåle og alt muligt andet snavs og skidt.
"Han har været her hele tiden," lo mor glad, vi har bare ikke kunnet se ham. Far lo med, hvor var han lettet nu. Jesus var fundet i støvsugeren. Og så blev det endelig jul!

© Susanne Fabritius de Tengnagel 1999

   Underholdning
  Julekalender
  Juleri for brn
  Julesjov
  Konkurrence
  Quizzer
  Spil
  Eventyr og historier
Julemand med rensdyr
   Nyttig
  Download
  Afstemninger
  Jule-Guide
  Jule-Forum
  Ugehoroskoper
  Send julekort
  Chat
  Nedtælling
   Alt om julen:
  Julekonkurrencer
  Jul
  Julebilleder
  Juledekorationer
  Julefrokost
  Julegave
  Julegaveideer
  Julehistorie
  Julehjerter
  Julekager
  Julekonfekt
  Julekonkurrence
  Julelege
  Julemad
  Julemanden
  Julemarked
  Julepynt
  Julequiz
  Julerim
  Juleringetoner
  Julesange
  Julespil
  Juletr
  Julemarkeder

 Partnersider:
  Dating
  Jul i Sverige
  Christmas
  Jul i Norge


 Forsiden    Top     Tilbage  

Sitemap
"Jul i Dannevang" er optimeret til Microsoft Internet Explorer
© 2000-2011 Jul i Dannevang
Julen 2011