Forsiden    Information    Gæstebog    Link til os    Sponsorer    Kontakt os    Føj til Foretrukne    Anbefal denne side
   Julen i Danmark
  Juletiden
  Julens historier
  Traditioner
  Jul i gamle dage
  Mad og drikke
  Sådan holder vi jul
  Julesange /salmer
  Kristen jul
  Hvid jul
  Julegaver

   Juleværksted
  Tips og idéer
  Juleklip
  Kravlenisser
  Clipart
  Billeder

Julemand med rensdyr

 

Sjov konkurrence:

Godt tilbud: Travel Image Banner 150 x 150

chart.dk  Indsendte bidrag til julen 2005

Min jul i år bliver lidt anderledes i forhold til hvad jeg plejer... har været i forhold det sidste år så skal holde jul sammen med min elskede kæreste og hans lille søster og hendes kæreste, men da min kæreste skal på job holder vi det den 23... det er første gang jeg selv skal stå for det... den 24 plejer jeg at være sammen med mine forældre hvor min mor laver den dejlige julemad... ved halv 4 tiden tager min mor og jeg op på kirkegården hvor min søn ligger og tænder lys (mistede ham ved fødslen for 4 år siden i en alder af 18) derefter tager vi i kirke og så hjem til min far og hygger os sammen med ham... når vi har spist (and og flæskesteg og ris a la mande) sidder vi og slapper lidt af og snakker... derefter synger vi nogen sange og deler gaver ud og bruger resten af aftenen på at hygge os...Rikke
Streg Vi holder jul på denne her måde. Mine børn er nede ved deres farmor og farfar, hvor de hygger sig mens jeg ordner alt det her hjemme. Når jeg så er ved at være færdig kommer de herhjem og ser et flot pyntet juletræ og der dufter godt af juleaften. Så kommer alle gæsterne vi sætter os til bords vi spiser og snakker, det skal lige siges at vores børn er gode til ikke at plage om at lukke gaver op. Vi hygger os og tager af bordet, sunder os lidt derefter danser vi om juletræet, pakker gaver op, og så er der plads til ris ala manden.
Susanne
Streg For første gang skal vi undværer min storebror, da han tager til Bornholmske med hans kommende kone... Men alligevel er jeg sikker på vi får en rigtig hyggeligt og dejlig jul som altid:-) Da min mormor ikke er helt kan overskue at lave maden og have gæsterne, skal vi være hjemme hos os igen... Slev som 22-årig, kan jeg glæde mig som et lille barn, den dag... Vi spiller gerne spil, ser tv og bare rigtig hygger for at få dagen til at gå, ind til gæsterne kommer... -Så spises der, i år står den på gås og selvfølgelig ris a la mande til dessert (med mandel og mandelgave). Så slår vi maver, får ryddet op efter aftensmaden, spiller lidt ind til vi hører juleevangeliet og bagefter skal der pakkes gaver op. Da jeg var mindre syntes jeg at juleevangeliet var ufattelig langt og lidt træls at det skulle med, men nu syntes jeg det er helt forkert hvis den ikke bliver fortalt, nyder at sidde og lytte til "historie" og lige tænke over hvorfor vi egentlig holder julen:-)Glædelig Jul til alle.... Bianca
Streg En rigtig god juletradition i vores familie er 1. søndag i advent, hvor hele min mands familie kommer på besøg. I år var vi 41 personer, min mands søskende, deres børn og nu børnebørn. Det gør at jeg pynter op til jul hele November. Så nu kan jeg bare glæde mig over julestemningen hele December måned. På selve dagen serverer jeg glasseret Hamburgryg med kartofler og souce og 2 slaks salat. Og senere får vi gløg og æbelskiver. Det er smadder hyggeligt.
Yrsa Schou Nielsen
Streg I år kommer min kæreste på besøg. Hun bor i England og er derfor vant til at julen fejres den femogtyvende december, så i år skal vores jul være ekstra dansk så hun kan se hvordan det foregår. Vi starter den 23 med at pynte juletræet, og til aftensmad spiser vi risengrød, og gemmer selvfølgelig lidt til nissen og julemanden, for der er jo også sultne. Vi spiller også gaveleg nogle gange, men dette er ikke en af vores traditioner. Den 24 er normalt en travl dag. Desværre når vi ikke så tit i kirke, selvom det er noget vi alle sammen gerne vil, da det jo godt kan være hyggeligt. Vi pakker de sidste gaver ind og ligger dem under juletræet og mine forældre laver mad, mens jeg hjælper lidt med at skrælle kartofler. Vi får flæskesteg, and, kartofler (brune og hvide ), sovs, rødkål og alt hvad der ellers hører til. Og til dessert får vi selvfølgelig risalamande med en mandel i. Efter maden bliver køkkenet hurtigt ordnet, og vi sætter os ind i stuen hvor vi slapper lidt af. Ved cirka otte eller ni-tiden begynder vi at danse rundt om juletræet og synger alle de dejlige sange, som vi dog nogle gange har lidt problemer med at huske da vi kun synger dem en gang om året, hehe. Og så skal der åbnes gaver! Vi starter som regel med min far der vælger en pakke og læser op hvem den er fra og til herefter vælger denne person (for eksempel min bror eller jeg) en gave, og sådan går det på skift. Man kan bare ikke vælge sin egen gave. Efter gaverne er slapper vi bare af og hygger os med vores familie. Vi har altid en rigtig dejlig jul. Det er bare ærgerligt at den er ovre så hurtig!

Vi besøger også kirkegården og lægger blomster. Min morfar døde den 16. december 1996 og det har været en tradition lige siden at vi ligger blomster på hans grav juleaften eller lille juleaften. Nu er vi dog flyttet til Jylland, så her vil vi videreføre traditionen og ligge blomster hos min farmor og farfar.
Glædelig jul til alle! Jesper
Streg Hej. I min familie elsker vi julen og dens hygge. Vores juleaften starter allerede d. 23. december hvor alle søskende (med dertil-hørende børn) samledes hos vores forældre. Vi julehygger hele dagen, til aften spiser vi risengrød og gemmer en lille potion til julemanden. Herefter går vi igang med at lave julekonfekt mens julemusikken kører på fuld drøn i baggrunden. Inden børnene kommer i seng går vi alle op på loftet med en skål grød til nissen, for han har jo haft så tavlt og er sikkert blevet sulten :-)
Når de små er kommet i seng, skal juletræet pyntes og det hygger vi os vældigt med. D 24. Når vi alle er stået op er ungerne jo helt vilde for at se om julemanden har været forbi og spise grøden. Selvfølgelig har han det og han har da også kvitteret med en lille gave til alle. Børnene får altid noget der kan der kan underholde dem denne laaaange dag. Op ad dagen ankommer bedste/oldeforældrene til stor begejstring og glæde for alle og når klokken er 16 er alle børn og barnlige sjæle gjort helt klar og venter spændt på at Jesper fårekylling synger julen ind, og så er der fred til at blive færdige i køkkenet. Senere bliver maden sat på bordet og alle hygger sig. Når vi er færdige med at spise, bliver pakkerne lagt under træet og vi danser og synger omkring det. Så er det tid til pakkerne, en ad gangen, så alle kan følge med, godtnok er vi hvert år "forbavsende" sent færdige, men altid enige om at det var den bedste jul.
Julehilsner til alle Louise
Streg VI HOLDER JUL MED AT HAVE JUL DEN 7. JANUAR VI HAR DEN GRÆSKE TRADITHION MED AT VI SPISER NOGET MAD SOM HEDER DOKHUAR OG NOGEN GANGE INVITER VI GÆSTER PÅ BESØG OG VI KØBER JULE GAVER TIL HINANDEN. VI ØNSKER TIL ALLE KRISTENE FOLK OG TIL ALLE DEM DER HOLDER JUL DEN 24. DEC. OG DEN 7. JAN. OG MÅSKE ANDRER TIDER EN GOD OG GLÆDLIG JUL FRA MOR FAR STORER SØSTER RAMIAN OG LILLE BROR RAMEN OG LILLE OG MINDSTE SØSTER ASHETHA LYKELIG JUL
Ramina Y.
Streg Hej i år skal jeg holde jul hjemme med mine forældre, vi får gæster min farmor og farfar og min gamle oldemor på 92 år. Når vi holder det hjemme hvert andet år, gør vi meget ud af gamle traditioner, mest af alt for at glæde min oldemor, for vi ved ikke hvor længe vi har hende hos os. Hun har engang udtalt at hos os er det rigtigt jul, dette sagde hun foran nogle hun holder jul med det år hun ikke er hos os. Juleaftensmorgen hygger vi og slapper af og er meget spændte. Fjernsynet kører med dejlige jule eventyr og andet godt. Min mor går så småt i gang med maden hvilket består af: Andesteg, flæskesteg, medister, brunekartofler, hvide kartofler, franske kartofler, rødkål og asier. Derefter risalamande med en mandel og en lækker mandelgave. Og selvfølgelig skal man se Disney juleshow, og næsten efter det kommer de længe ventede gæster. kort efter køre vi i kirke alle sammen undtaget min farfar, for som han siger; der skal jo være nogen til at se efter maden. Min oldemor nyder og være i kirke. Når vi kommer hjem er den dejlige mad som min mor har brugt flere timer på klar. Under hele middagen hører vi dejlige julesange. Efter vi har slået maver går vi ind i stuen snakker lidt, og så gå vi om det træ som var meget flottere end i fjor. Vi synger mange sange. Og så til de dejlige oplevelser ved at give og få. Jeg deler pakkerne ud og har altid gjort, en pakke afgangen og alle andre kigger til mens den person åbner deres gave. Og på bordet står det største fad med slik og konfekt. Når der ikke flere pakker, så plejer vi bare at hygge os med hinanden. Og så er der endnu et år til at den glæde igen er over landet.
Venlig hilsen Simone
Streg Min jul starter på en måde allerede omkring 1. november hvor jeg finder gamle dameblade frem jeg har købt gennem flere år, jeg kikker efter nye ideer til dekorationer, konfekt, pyntning af huset osv. Der bliver lavet op til flere adventskranse og dekorationer med kalenderlys. Det første sted jeg pynter op er omkring hoveddøren, her hænges gran fyldt med røde juleæbler, lyskæder hænges på et par træer og der sættes en masse beholdere til levende lys. 1. søndag i advent køre familien i skoven og afmærker vores juletræ, hvorefter der drikkes varm kakao med nybagte boller. Først herefter starter vi med at pynte op i huset, børnene pynter op på deres værelser med pynt de kan lide og jeg pynter op i resten af huset. Den sidste søndag inden juleaften, henter vi juletræet hjem fra skoven, og den 23. december tager vi træet ind i stuen hvor det bliver pyntet. Juleaften får vi besøg af bedsteforældre. Vi spiser and, flæskesteg og risalamande med mandel.
Jytten
Streg Min jul starter i november hvor jeg køber kalendergaver til min søn på 5 år og min veninde vi er begyndt på det da det er sjovt at stå op til, hvorfor er det kun børnene haha. Selv min mand får kalendergaver så jeg har noget at lave i november, jeg går også i gang med alle julesangene og finder ud af hvilken småkager jeg skal bage.
Vi holder altid jul ved mine forældre, vi får and brune og hvide kartofler rødkål samt flæskesteg og medister og der er altid for meget. Vi er 10 personer så der er gang i den. Vi danser rundt om det smukt pyntede træ en time da det er rat at få noget motion, efter al maden, jeg glemte at vi altid får risalemang til dessert med to mandler. Vi plejer at også gå en tur inden dansen om træet, men det er jo så julet det hele. Hvis jeg kan nå det plejer jeg at gå en lang tur med vores hund om eftermiddagen mens manden laver de sidste indpakninger af de sidste julegaver nemlig min. Haha.
Det er så hyggeligt at gå i mellem alle gaderne alle er i jule humør og alt er så smukt pyntede. Nå men jeg vil smutte kan i alle have en glædelig jul og et godt nytår.
Susanne

   Underholdning
  Julekalender
  Juleri for børn
  Julesjov
  Konkurrence
  Quizzer
  Spil
  Eventyr og historier
Julemand med rensdyr
   Nyttig
  Download
  Afstemninger
  Jule-Guide
  Jule-Forum
  Ugehoroskoper
  Send julekort
  Chat
  Nedtælling
   Alt om julen:
  Julekonkurrencer
  Jul
  Julebilleder
  Juledekorationer
  Julefrokost
  Julegave
  Julegaveideer
  Julehistorie
  Julehjerter
  Julekager
  Julekonfekt
  Julekonkurrence
  Julelege
  Julemad
  Julemanden
  Julemarked
  Julepynt
  Julequiz
  Julerim
  Juleringetoner
  Julesange
  Julespil
  Juletræ
  Julemarkeder

 Partnersider:
  Dating
  Jul i Sverige
  Christmas
  Jul i Norge


 Forsiden    Top     Tilbage  

Sitemap
"Jul i Dannevang" er optimeret til Microsoft Internet Explorer
© 2000-2011 Jul i Dannevang
Julen 2011